Kilencvenöt Balaton-parti telket sajátítanak ki

2012. december 01. 13:23

A Balaton-törvény szerint a belterületi partszakasz 30 százalékát közösségi használatra alkalmassá kell tenni, ennek érdekében szükséges 95 telek kisajátítása – írja a Sonline.

2012. december 01. 13:23

A balatoni terület- és településről rendezett siófoki szemináriumon Gerzanics Annamária, a Belügyminisztérium főosztályvezető-helyettese elmondta: kilencvenöt olyan telek van Balaton-szerte, melynek szükség lesz a kisajátítására. Kifejtette azt is, hogy folyamatban van a Balaton-törvény módosítása a kártérítési szabályok beillesztése, valamint a zöldterületekkel kapcsolatos szabályozás rugalmasabbá tétele érdekében.

Gerzanics hozzátette: a Balaton-törvény szerint a belterületi partszakasz harminc százalékát alkalmassá kell tenni közösségi használatra. A kisajátítandó területek főként állami és önkormányzati területeket érintenek, a 43 tóparti települést tekintve ezen kívül még összesen 95 telket kell kisajátítani, hogy érvényesüljön a törvény által megszabott cél. Mint elmondta: az Alkotmánybíróság határozata értelmében a kártalanítási kötelezettség az államot terheli – írja a Sonline.

 

A fotó csak illusztráció! Forrás: Grin Igor

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birkakaka
2012. december 17. 14:07
Tanúljatok a horvátoktól.Az egész balatonpartot vissza kell adni a nemzetnek,népnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!