Ősszel felélénkül az illegális halászat a Balatonnál

2012. november 05. 14:43

Bár az orvhalászat nem szezonfüggő, ősszel mégis fokozottabb az aktivitás – mondta el Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

2012. november 05. 14:43

Az orvhalászat, orvhorgászat nem szezonfüggő, de ősszel fokozottabb az aktivitás – mondta el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Az ősszel a süllő a legtöbbet fogott halfajta. A közelmúltban egy 200 méteres hálóval 170 ezer forint értékű halat fogtak ki – válaszolta egy kérdésre Füstös Gábor.

Az illegális haltételek többé-kevésbé fogható papírozzással vannak jelen bizonyos vendéglátóipari egységekben, vagy boltokban – mondta el az igazgató – ezért a halőrök munkája úgy lehet hatékony, ha nem csak a vízen, hanem a vendéglátóhelyeken, boltokban is ellenőrzik. „Megfelelő ellenőrzéssel ezen a ponton elég jól tetten érhetők.” – tette hozzá.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!