Háromszázezer látogató fordult meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

2012. október 29. 10:30

A korábbi évet meghaladó számú látogató kereste fel már eddig a Balaton-környéki látogatóhelyeket, és az egyik legkedveltebb kirándulóhely a zalai bivalyrezervátum. Idén nyáron a Balatonnál több turista fordult meg: a tapolcai tavasbarlang például ebben az évben több mint százezer látogatót vonzott, a tihanyi Levendula Házban és a monoszlói Hegyestű bazaltvulkánjánál mintegy harmincezren voltak eddig, de hasonló látogatottsági adatokat mutat a májusban nyílt bakonybéli Pannon Csillagda is.

2012. október 29. 10:30

Egy háromgyermekes, a közeli Galambokon élő család kapta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park idei háromszázezredik látogatójának járó ajándékokat, a szerencsés családot szombaton a kápolnapusztai bivalyrezervátumban fogadták meglepetésekkel. Kulcsár Szilárd, a meglepett családfő elmondta: minden évben rendszeresen ellátogatnak gyermekeikkel a bivalyrezervátumba, sokszor a hozzájuk látogató ismerősöket is ide hozzák. Természetesen váratlanul érte őket az ajándékok sora, amelyek között a nemzeti park más bemutatóhelyeire szóló belépők, bivalyt ábrázoló torta és bivalyszalámi is volt egyebek mellett.

Kopek Annamária, a BNP turisztikai és oktatási osztályvezetője elmondta: a korábbi évet meghaladó számú látogató kereste fel már eddig a Balaton-környéki látogatóhelyeket, és az egyik legkedveltebb kirándulóhely a zalai bivalyrezervátum. Itt a látogatók ezekben a napokban újszülött kisborjakat, pulikölyköket is simogathatnak, és persze végigjárhatják a bemutatóhely minden látnivalóját.

A BNP osztályvezetője kitért arra is, hogy az idei év látogatottsági adatai azért alakultak a tavalyinál kedvezőbben, mert nyáron a Balatonnál több turista fordult meg, de a nemzeti park aktívan népszerűsíti látnivalóit. A tapolcai tavasbarlang például ebben az évben több mint százezer látogatót vonzott, a tihanyi Levendula Házban és a monoszlói Hegyestű bazaltvulkánjánál mintegy harmincezren voltak eddig, de hasonló látogatottsági adatokat mutat a májusban nyílt bakonybéli Pannon Csillagda is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!