Törvényes Akarattya önállósodási kezdeményezése

2012. szeptember 18. 10:21

A Veszprém Megyei Kormányhivatal továbbküldte a közigazgatási és igazságügyi miniszternek a Balatonkenese akarattyai városrészének elszakadással kapcsolatos dokumentumokat. Navracsics Tibortól Áder János elé kerül a kezdeményezés, a végső döntést az államfő mondja ki.

2012. szeptember 18. 10:21

Továbbküldte az közigazgatási és igazságügyi miniszternek a Veszprém Megyei Kormányhivatal a Balatonkenese akarattyai városrészének elszakadással kapcsolatos dokumentumokat; onnan a köztársasági elnök elé kerül a kezdeményezés. A 3550 fős Balatonkenese akarattyai városrészén 820-an élnek, augusztus 5-én helyi népszavazáson döntöttek arról, hogy önálló településként szeretnének tovább működni; a helyi népszavazáson a választásra jogosultak 61 százaléka jelent meg, s 87 százalékuk voksolt igennel az önállósodásra.

Kovács Zoltán kormánymegbízott kedden közölte: Balatonkenese polgármestere augusztus végén adta át a kormányhivatalnak a Balatonakarattya új községgé alakításával kapcsolatos előkészítő iratokat; a kormányhivatal feladata az eljárás törvényességének, a területszervezési kezdeményezés törvényi feltételei teljesítésének vizsgálata volt. Hozzátette: a kormányhivatal törvényességi felügyeleti főosztálya a dokumentációt megvizsgálta és megállapította, hogy a kezdeményezés törvényes volt, maradéktalanul megfelelt az eljárásjogi szabályoknak.

A kormánymegbízott elmondta, a hivatal az iratokat Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek megküldte, a dokumentáció onnan Áder János köztársasági elnök elé kerül, a végső szót az elszakadás ügyében ő mondja ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!