Százötvenezer palack Csabagyöngyét készítettek Vargáék

2012. szeptember 06. 11:39

Badacsonyörsön a Varga pincészetben összesen százötvenezer palack Csabagyöngye készült. Ez Európa első újbora.

2012. szeptember 06. 11:39

Százötvenezer palack Csabagyöngye készült Badacsonyörsön, a Varga pincészetben: ez Európa első újbora, ebből a szőlőből pedig csak ez a pincészet készít bort. Varga Péter tulajdonos, a Varga Pincészet Kft. ügyvezetője elmondta: a Csabagyöngye érlelés nélkül készül, vagyis hidegkezelés után rögtön palackozzák.

A Varga pincészet 1993-ban kezdte meg működését, az első évben 800 ezer palack borral, tavaly már 11,4 millió palackot értékesítettek, az idén pedig elérik a 12 milliót – közölte Varga Péter. Hozzátette: a borászat egyetlen évtől eltekintve a gazdasági válság éveiben is képes volt szerényen növekedni.

A pincészet közepes árfekvésű borokkal kezdte meg működését, 10 évvel ezelőtt azonban saját szőlőbázist hozott létre zömében saját telepítéssel, ami lehetővé tette presztizsborok készítését is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!