Önállóvá válhat Balatonakarattya

2012. augusztus 01. 09:57

Helyi népszavazást tartanak vasárnap Balatonkenese akarattyai városrészében arról, hogy a terület önálló településként működjön-e a jövőben.

2012. augusztus 01. 09:57

Az akarattyaiak márciusban kezdtek aláírásgyűjtésbe az elszakadás érdekében, mert úgy gondolják, hogy a város költségvetéséből több illetné meg a településrészt – közölte Szolga Angéla hivatali ügyintéző az MTI-vel. Megjegyezte, hogy Akarattyán most is működik városrészi önkormányzat, amely helyi ügyekben dönthet.

Hegyes Zsuzsa, a Veszprém megyei település aljegyzője az MTI-nek elmondta: a 3-as és a 4-es szavazókörben várják a választásra jogosultakat reggel hattól este hétig. A helyi népszavazáson csak az Akarattya városrészen élők vesznek részt, illetve a jelenleg még Balatonkeneséhez tartozó Tompa Mihály utca lakói. Ezt az utcát jelölték meg ugyanis az akarattyaiak a tervezett önálló település határaként – mondta Szolga Angéla.

Balatonkenesén 3550-en élnek. Az akarattyai városrészben 719 választásra jogosult van a névjegyzékben, a Tompa utcában pedig további 61 lakos. A helyi népszavazás akkor érvényes, ha a szavazásra jogosultak fele plusz egy fő megjelenik, és akkor eredményes, ha a szavazatok fele plusz egy voks támogatja az elszakadást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!