Dühös orvhalász támadt a halőrre

2012. augusztus 31. 11:34

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei ezen a nyáron már több mint 3 ezer méternyi illegális halászhálóra bukkantak, amelynek jelentős hányadát a kiemelten ellenőrzött Badacsony és Szigliget közötti vízterületről gyűjtötték be, ahol egy emiatt feldühödött badacsonyi férfi megtámadott egy halőrt a héten.

2012. augusztus 31. 11:34

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei ezen a nyáron már több mint 3 ezer méternyi illegális halászhálóra bukkantak, amelynek jelentős hányadát a kiemelten ellenőrzött Badacsony és Szigliget közötti vízterületről gyűjtötték be, ahol egy emiatt feldühödött badacsonyi férfi megtámadott egy halőrt a héten. Erről Havranek Mihály a társaság halőrzési vezetője számolt be csütörtökön egy sajtónyilvános halőri akció keretében.

Mint azt Havranek Mihály kifejtette, a Badacsony előtti vízterületet olyan profin „beszőtték” az orvhalászok, hogy minden nagyságú halat befogtak vele. Mivel az ilyen nagyüzemi módszerekkel dolgozó rapsicok 8-10 emberrel is figyeltetik a térséget és a halőrök mozgását, nehéz őket elkapni, így a hálóik rendszeres begyűjtésével tudják csak ellehetetleníteni őket. A feltételezések szerint ez bosszantotta fel azt a férfit is Badacsonyban, aki szerdán először a halőri autót, majd a kiszálló halőrt is tettleg bántalmazta.

A társaság halőrei a héten elkaptak egy a cég buzsáki halastavát halászhálóval fosztogató férfit 51 kilogrammos zsákmányával. Havranek Mihály beszámolója szerint a munkájukat mind jobban segítik a horgászok, akik ha a zsákmányt előlük illegális módszerekkel elvivő orvhalászokat, illetve általuk kihelyezett hálót látnak, ettől az évtől sms-ben is jelezhetik a 30/350-3333-as számon.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!