Önálló lett Akarattya

2012. augusztus 06. 11:52

A vasárnapi helyi népszavazáson az önálló településként való működésre voksoltak Balatonkenesén az akarattyai városrészen élők.

2012. augusztus 06. 11:52

Az önálló településként való működésre voksoltak Balatonkenesén az akarattyai városrészen élők a vasárnapi helyi népszavazáson – közölte Balatonkenese aljegyzője. Hegyes Zsuzsanna elmondta, hogy a helyi népszavazás érvényes volt, miután a 779 választásra jogosult közül 476-an jelentek meg a szavazóhelyiségekben; ez 61 százalékos részvétel. 416-an – 87 százalék – igennel szavaztak, tehát a népszavazás eredményes is volt.

Az aljegyző tájékoztatása szerint a helyi népszavazást nem zavarta meg rendkívüli esemény. Balatonkenesén 3550-en élnek, közülük körülbelül 820-an Akarattyán. A helyi népszavazáson csak az Akarattya városrészben élők vettek részt, továbbá a Tompa Mihály utca lakói, ugyanis ezt az utcát jelölték meg az akarattyaiak a tervezett önálló település határaként.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Királyvizet Károlyira
2012. augusztus 06. 17:46
győzött a zemberek szabad akarattya
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!