Világháborús robbanóeszközt találtak a Balatonban

2012. július 03. 08:55

Egy fürdőző nő Balatonlellénél hétfő délben világháborús repeszaknára bukkant. Nem sokkal később szárnyas aknának látszó tárgyra bukkantak a siófoki strandon, ám ez csak egy régi bója darabja volt.

2012. július 03. 08:55

Világháborús repeszaknát talált egy fürdőző nő Balatonlellénél hétfő délben. Nem sokkal később szárnyas aknának látszó tárgyra bukkantak a siófoki strandon, erről azonban végül kiderült, hogy csak egy régi bója darabja volt. Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy egy fürdőző nő a balatonlellei szabad strandon, a parttól nem messzire körülbelül 30 centiméter hosszú, buzogány alakú tárgyat talált, amelyet visszadobott a vízbe. A honvédség tűzszerészei megállapították, hogy a napokban, szintén a Balaton vízében találthoz hasonló, POMZ-2 típusú repeszaknáról van szó, amit a helyszínről elszállítottak megsemmisítésre.

Kora délután a siófoki Újhelyi strandon is találtak a fürdőzők a parttól 200 méterre egy szárnyas aknának látszó tárgyat. A honvédségi tűzszerészek a tárgyat megvizsgálva közölték, nem robbanóeszközt, hanem egy régi bója darabjait találták meg a tó vizében a nyaralók. A rendőrség felhívja a fürdőzők figyelmét, hogy a Balaton idei alacsony vízállása miatt felszínre kerülhetnek veszélyes tárgyak a tó medréből. Aki ilyet talál, ne nyúljon hozzá, hanem azonnal kérjen segítséget a hatóságoktól az ingyenesen hívható 107-es telefonszámon vagy a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság szintén ingyenesen hívható 1817-es telefonszámán.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!