Egyre kevesebb a gólya a Balaton körül

2012. július 05. 09:46

Nem csak a vízszint, a gólyák száma is számottevően fogyatkozik a Balatonnál. A jelenséget a szárazság okozhatja, amely miatt a vízi madarak élettere lecsökken.

2012. július 05. 09:46

A vízszinthez hasonlóan a gólyák száma is fogyatkozik a rekkenő hőség következtében a Balatonnál. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Veszprém megyei gólyakoordinátora, Szelle Ernő elmondta: a tavalyi évhez képest csökkent a fehér gólya fiókák száma a térségben. A szakember szerint ezt a szárazság okozhatja, amely miatt a vízi madarak élettere csökken, illetve következmény az is, hogy egyre kevesebb a számukra kedvező táplálék.

Magyarországon 5500 fehérgólya párt tartanak számon, ami jelentős csökkenést mutat az elmúlt évekhez képest. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében él a legtöbb gólya, ezt követi Borsod, majd Hajdú-Bihar.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!