Badacsony bemutatja rizlingjeit

2012. március 27. 14:23

Az olaszrizling köré szerveznek borbemutatót és kóstolót a badacsonyi borászok április 12-ére a fővárosi New York Palotába. Laposa Bence a Vinoportnak adott interjújában elmondta, a badacsonyi pincészetek 90 százaléka vesz részt a rendezvényen.

2012. március 27. 14:23

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében, hagyományteremtő céllal érkezik Budapestre a badacsonyi borvidék mintegy 28 borászata, hogy a fővárosi közönség első kézből, a helyi termelők által ismerhesse meg a borvidék jellegét. A Badacsony New Yorkban elnevezésű kóstoló keretében a helyi pincészetek nagyjából 90 százaléka képviselteti magát olaszrizlingjeivel a fővárosi New York Palotában április 12-én.

Laposa Bence borász, a rendezvény egyik szervezője a Vinoportnak adott keddi interjújában elmagyarázta miért éppen az olaszrizlingre esett a választásuk: „Az olaszrizling az egész országban, és persze Badacsonyban is a legnagyobb területen termesztett fajta. Úgy véljük, hogy a borvidéken hosszú távon is ez lesz a legfontosabb szőlőfajta, nemcsak mennyisége miatt, hanem azért is, mert univerzális lehetőségeket rejt, több borkategóriában is kiemelkedő minőség alkotható általa.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!