Brutális hóvihar csapott le a Balaton-felvidékre (VIDEÓ)

2023. március 28. 18:26

A látási viszonyok pár tíz méterre csökkentek.

2023. március 28. 18:26
null

Ahogy azt a meteorológusok is jelezték, betört a hidegfront Magyarországra. A hirtelen jött lehűlést egy nagyobb csapadéksáv is kísérte, amelyből jócskán jutott a Dunántúlra is.

Kolléganőnk Sümegről tartott vissza Budapestre, mikor délután fél kettő környékén Kapolcs és Nagyvázsony között

egy hatalmas hóviharba keveredett. 

A tavaszi táj percek alatt kifehéredett, a látási viszonyok alig pár tíz méterre csökkentek. Volt olyan autós, aki a biztonság kedvéért inkább félreállt.

De a márciusi havazás azonban, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan tovább is állt. Percekkel később már el is olvadt a hó.

A márciusi havazásról készült videót alább tekinthetik meg:

A Bakonyba is visszatért a tél

Az Időkép egyik olvasója mindeközben arról számolt be, hogy a Bakonyra is lecsapott a hóvihar. A felvétel mellé azt írták: „a viharos szél hordta a sűrűn hulló hópelyheket Bakonynána határában”.

A videót lentebb nézhetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megfejtô
2023. március 28. 22:00
A láthatóság csökkent esetleg, vagy a látási viszonyok romlottak. De ez így elég ócska, mandi, szedjétek már össze magatokat. Legalább az írott sajtóban legyen valami szinvonal.
yanoo
2023. március 28. 20:33
Ellopta a Napot.
Zsolt75
2023. március 28. 20:03
Biztos lölő ellopta a fákat, a vejkó meg a hófogókat. Viktor pedig megvétózta a tavaszt.
SyncBaer
2023. március 28. 20:01
Minket délben Böhönyénél, 14:00 órakor pedig Balatonszárszón kapott el a hóvihar. A szárszói, a cikkben említett förgetegnek a déli partra átjutott része lehetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!