Havi kézműves piacot indítanak Tokaj-Hegyalján

2012. február 27. 19:31

Április 15-én, vasárnap rendezik meg először a 37-es út mellett, a Sárga Borház parkolójában az első tokaj-hegyaljai kézműves piacot, ahol többek közt mádi sajt, erdőbényei horgolt ékszer és Bodrog adta méz is kapható lesz. Egy ezres az asztalbérlet.

2012. február 27. 19:31

A sok ötletelésből végre konkrét tett született Tokaj-Hegyalján: április 15-én vasárnap kézműves piacot rendeznek a 37-es út melletti Sárga Borház parkolójában. A 10 és 15 óra között működő piacon a szervezők tervei szerint helyben készített, helyben termett termékeket lehetne kapni zempléni, borsodi és hegyaljai termelőktől, illetve kézművesektől.

Fűszeres Eszter, a piac egyik szervezője blogján azt ígéri, nem lesz töki pompos és kürtöskalács, viszont lesz többek közt mádi sajt, erdőbényei horgolt ékszer és Bodrog adta méz is. Az első alkalommal huszonöt árus árulja majd portékáját, de mivel rengeteg idényterméket is szeretnének a piacon látni, ez a szám bizonyára nőni fog. Az asztalbérleti díj alkalmanként 1000 forint lenne.

„Tokaj-Hegyalja akkora terület, hogy sokan nem autóznak végig 10 falut csak azért, hogy egyik helyen levendulát, a másik helyen sajtot vegyenek, ezért szeretnénk havonta egyszer összefogni az árusokat, ettől még mindenki működik a saját telephelyén is, de bízunk benne, hogy itt erősítik majd egymást” - írta blogján Fűszeres Eszter.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!