Medve támadt két vadászra Erdélyben

2023. december 03. 15:55

A Mezőség határán található Nagynyulas lakóit 2019 óta tartják rettegésben a veszélyes nagyvadak.

2023. december 03. 15:55

Medve támadt két vadászra vasárnap Beszterce-Naszód megyében, Nagynyulas (Milas) településen – közölte az erdélyi megye vészhelyzeti felügyelősége (ISU). A tájékoztatás szerint a két férfi vadászaton vett részt, amikor rájuk támadt a nagyvad. A fejükön és a vállukon sérültek meg, de 

eszméletüknél vannak és együttműködnek az ellátásukra érkezett mentősökkel.   

A sérültek saját lábukon ereszkedtek le az erdőből a mentőautóig a többi vadász segítségével – közölte az ISU. A Timponline.ro megyei hírportál szerint a Mezőség határán található Nagynyulas lakóit 2019 óta rettegésben tartják a medvék. Az észak-erdélyi megyében korábban csak a hegyvidéken éltek medvék, de az utóbbi időben egyre több településről jelentik a nagyvadak jelenlétét. Pár hete egy éjszaka a megyeszékhelyre, Besztercére is bemerészkedett egy medve.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / Vanyarc/ON Facebook-oldala

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2023. december 04. 07:08 Szerkesztve
Az állatvédőknek fontosabb a medve mint az ember. A barna medvék nagyon elszaporodtak azokon a vidékeken is, ahol eddig nem találkoztak vele pl. az alpesi Trentino megyében. A turistákat elriasztják, a turizmusból élő lakosság viszont próbálja visszaszoritani szaporodásukat és legjobb esetben más vidékekre, védett parkokba viszik őket. A vaddisznókkal is hasonló a helyzet.
panyigai péter
2023. december 04. 01:26
Vadásznak én a medvét nevezném, a puskás ember csak egy vadásziaskodó vadbarom.
mnmn
2023. december 03. 21:34
Vadász, vadász te szopni jársz ide?
Zolotarjov
2023. december 03. 20:41
https://youtu.be/_8P8MgsFNZQ?si=7JD2sWcobb-zUBfE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!