Óriási rekordot döntöttek meg a bakonyi vadászok (fotók)

2024. február 29. 06:11

45 róka, 9 borz, 3 nyest, 29 szajkó, 7 szarka és 6 dolmányos varjú feküdt a nap végén a lábaik előtt.

2024. február 29. 06:11

Egy híján száz dúvaddal sikerült megdönteni az elmúlt öt év terítékeinek rekordját – írja az Országos Magyar Vadászkamara, amely mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét.

A VI. Bakonyi dúvadhetet a hagyományoknak megfelelően gyönyörű környezetben rendezték meg, a szervezet közösségi oldalán publikált képek tanúsága szerint

a lezáró rendezvényen 45 róka, 9 borz, 3 nyest, 29 szajkó, 7 szarka és 6 dolmányos varjú feküdt a terítéken.

A házigazda Képesfa Vadásztársaság 24 dúvaddal foglalhatta el képzeletbeli dobogó harmadik fokát idén, az ezüstérem a 29 dúvadat terítékre hozó Hód Vadásztársaságé, és eggyel több vaddal a Budapesti Erdőgazdasági Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatósága vitte el az aranyérmet – sorolta a beszámoló.

Fotó: Pixabay

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­­l­­á­­­n­­­y­o­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­­n­­­a­­k­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
istvanszluka01
2024. április 05. 06:11 Szerkesztve
A bátor vadászok lelövik a rókát és a borzot, hogy megvédjék a fácánokat és a nyulakat. Azt követően a vadászok lelövöldözik, a megvédett fácánokat és nyulakat. A pockok pedig addig felzabálják a termést, mert nincsenek rókák. És a sakálok mit esznek? Fagyit?
Hedvig58
2024. április 04. 21:24
Nyúl meg róka helyett inkább lőnének vaddisznót, bár most már vannak kismalacok, és ilyenkor nem szokás kocát lőni. Mindenesetre a vadásztársaságok bűne, hogy a Balatonparti városokban falvakban nyüzsögnek a vaddisznók. Félelmetes. 2 kutyát sétáltattam du. 6-kor télen, még korán sötétedett, és jött velem szembe a vaddisznó. Tacskóim pórázon, én földbe gyökerezve ijedtemben mást nem is tudtam csinálni, mint ráordítani. A harmadik ordítás után méltóztatott megfordulni, és elmenni másfelé, de ebből könnyen baj is lehetett volna. Már évek óta szenvedünk tőlük, de állítólag lakott helyen nem lehet őket kilőni. Mindent tönkretesznek, feltúrnak, sokan vannak, és már sötétedéskor grasszálnak a városban. Úgy gondolom ez a Bakony táján működő vadásztársaságok bűne, mert hosszú éveken keresztül nem lőtték ki a létszám felett vaddisznókat. Minden kocának ősszel 6-8 malaca születik. Már most is több konda garázdálkodik a városban. Mi lesz itt 1-2 év múlva? Ki viseli a felelősséget ha baj lesz?
Dunhill67
2024. április 04. 20:46
nem tudtam,hogy a szarka meg a szajkó dúvad
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!