Magyarország és Lengyelország lázad, Németország történelmi sikert ünnepel

2024. április 11. 10:19

Megérkeztek az első reakciók az Európai Parlament sokat vitatott döntésére: Magyarország azonnal közölte, hogy elutasítja a migrációs paktumot, és a lengyelek sem hajlandók betartani – a német kormány viszont nagyon boldog.

2024. április 11. 10:19
TUSK, Donald; MACRON, Emmanuel; SCHOLZ, Olaf

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Magyarország és Lengyelország lázad az Európai Unió migránsok áthelyezésére vonatkozó mechanizmusa ellen, Németországban viszont történelmi sikerként ünneplik az Európai Parlament jóváhagyását – írja a Novinky.

Más lapok, például a Kronen Zeitung azt emelték ki, hogy

az egyezmény túl későn foglalkozik az okokkal, ráadásul úgy alkalmazna új szabályokat, hogy még a létezők sem érvényesülnek egységesen az Európai Unióban – a cikk példaként Magyarországot említi.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója legfrissebb Facebook-bejegyzésében leszögezte, Magyarország nem enged a nyomásnak, mert nem akar bevándorlóország lenni, azaz elutasítja a migrációs paktumot.

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­g­­ö­­s­ ­­­l­á­­­n­­y­o­k­ ­­v­á­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
2024. április 12. 09:24 Szerkesztve
A mediafigyelö csapat ugy látszik nem igen figyel illetve nem azt figyeli amit kellene. A német napilapok nem igen ünneplik az EU döntését. Eddig valamennyinek volt ilyen meg olyan kifogása és látják, hogy az egész csak egy politikai átverés. Egy sereg pontja a javaslatnak továbbra is kivitelezhetetlen. És ezt pontosan ök tudják, hogy 8 év alatt a betolakodok 1%-át sem tudták kiutasitani és eltávolitani az EUbol. A régi osztrák belügyminiszter is megmondta, hogy egyetlen migráns kiutasitása és eltávolitása 36000 euroba kerül az országnak. Na ezt vajon meddig lehetne folytatni?
kovsa
2024. április 11. 13:20
Nos, szerintem mondjuk a Németeknek, hogy szedjék össze az ide szánt embereket, tegyék marhavagonba, nekik ebben gyakorlatuk van, és a német határhoz érve engedjék őket szabadon. Aztán vegyék úgy, hogy mi ezeket átvettük, csak megkíméltük őket egy jelentős kiadástól, a Bp. Berlin vasúti jegy kifizetésétől. Átvétel: pipa!
nempolitizalok-0
2024. április 11. 13:08
Úgy néz ki, ezt az EU-t egyre jobban már csak a libsik erőltetik. A belga király már "aggódik" az EU ellenes közhangulat miatt. A libsik miatt kellett volna aggódnia, olyan nyolc éve. Az ugye megvan libsik, hogy a NATO-nak is vége, ha megtámadják elvtársaitok az oroszokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!