Amerikai jelentés: az Európai Unió hatalmasat bukott Oroszországgal szemben

2024. április 12. 12:57

Úgy néz ki, hogy ezen a területen Oroszország sokkal versenyképesebb az EU-val szemben.

2024. április 12. 12:57

A nyitókép illusztráció. Fotó: KREMLIN PRESS OFFICE / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Az Európai Unió (EU) búzakivitele a 2023/2024-es, adott évek július–június közötti időszakát átölelő gazdasági évében az előrejelzések szerint jelentős visszaesést fog szenvedni, mégpedig az orosz termények térfoglalása miatt – írja a Világgazdaság.

Áprilisra kétmillió tonnával 34,5 millió tonnára csökken a kivitel, mivel a régió piaci részesedést veszít Oroszországgal szemben Afrikában és a Közel-Keleten

– mutatott rá legfrissebb előrejelzésében az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériuma (USDA).

Az elemzés rámutatott arra, hogy az uniós búza vezető piacai jellemzően Észak-Afrika, a Szaharától délre fekvő Afrika és a Közel-Kelet. A vizsgált gazdasági év első hét hónapjában az Észak-Afrikába irányuló szállítások 25 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest, míg a Közel-Keletre irányuló szállítások több mint 60 százalékkal estek vissza. 

Az Európai Unió ezekben a régiókban elképesztő versenyben áll az orosz búzával.

Oroszország rekord búzakészletei ugyanis továbbra is versenyképesebbé teszik exportját az EU-val szemben, a változatlan szállítások pedig ebben a hónapban egymillió tonnával 52 millió tonnára emelik az orosz exportprognózist. Szaúd-Arábia és Algéria az EU három legnagyobb hagyományos exportcélpontja közül kettő, és példák azokra a főbb uniós piacokra, ahol Oroszország jelentős piaci részesedést szerzett – mutatott rá az USDA.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­­­g­­ö­­­s­ ­­l­­á­­­n­­y­o­k­­ ­­­v­á­­r­­n­­a­­­k­­­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Dixtroy
2024. április 13. 12:08
Miután az amcsik belerángatták, taszigálták az eut ebbe a szarba amit ők kavartak, kijelentik, hogy bénák. Hát valóban. Mint 2008.-bana mikor a hiányukat rányomták az eura, majd beszedték a kormányoktól a pénzt és okoskodtak.
Kristály
2024. április 13. 09:14
Ami Amerikának köszönhető. Az aljadékoknak.
zrx8
2024. április 12. 14:33
Az EU-ban kevés a búza, annál több viszont a buzi, csak azok nem exportképesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!