A bebocsátási kvótarendszer és a beszélő pénzszerszámok világa vár ránk

2024. április 14. 10:05

Megint emberekből csinálnak pénzt, a kereskedelem mellé meg intézményrendszert is építenek.

2024. április 14. 10:05
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

Nyitókép: Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

A minap elfogadott európai migrációs paktumról sok helyütt értekeztek, arról viszont nem nagyon beszél senki, hogy nyugati nyomásra a kontinensen 1815 óta újra afrikaiakkal kereskednek. Pedig jobbára erről szól az egész: megint emberekből csinálnak pénzt, a kereskedelem mellé meg intézményrendszert is építenek, ahonnan szintén lehet szivattyúzni. Ennyire változtak meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Kicsit több mint 200 évig bírtuk Európában transzatlanti rabszolgakereskedelem nélkül. Oké, némileg leegyszerűsítettem és torzítottam, hiszen ma nem az USA-ba meg Spanyol-Amerika cukornád- és dohányültetvényeire szállítjuk az afrikai emberárut, hanem ide, Európába hozzuk őket, másodrangú proletárnak. Illetve Európában már korábban betiltották a rabszolgaság intézményét. Dániában, amely akkor is Nyugat-Európa erkölcsi világítótornya volt, már 1792-ben sem kereskedtek emberekkel. Fontos részlet, hogy a felvilágosodás csak boostolta a keresztényi megfontolásokból táplálkozó, humanitárius alapon álló ellenkezést a rabszolgasággal szemben, a XXI. század Európájában ezek hiánycikkek. Se kereszténység, se emberközpontúság, a felvilágosodásból meg töredékek maradtak kommunista apokrifek formájában. Ezért ugrottak vissza fejben évszázadokat derék nyugati embertársaink, és kereskednek újra arabusokkal meg szerecsenekkel.

Persze próbálják valami emberijogista és álhumánus paravánnak kitakarni a rideg valóságot, ami viszont arra mutat, hogy a kibocsátási kvótakereskedelemhez hasonló rendszert építenek, bebocsátási kvótakereskedelmet. Hogy mennyi széndioxidot szortyinthat egy-egy nemzetállam a levegőbe, az attól függ, mekkora az ország, mennyire erős a gazdasága, hányan lakják. A többiért meg pénzt adnak, vagy ha kevesebb fosszilist égetnek, mint tehetnék, akkor pénzt kapnak. Csodálatosan részletes, ugyanakkor teljesen értelmetlen rendszer, de legalább nem emberek a tárgyai az alkuknak, hanem a kortárs hisztériafizika első számú ellensége. És a lényege, hogy a környezetünket semmivel sem terheljük kevésbé, de legalább egy csomó olyan pénzember keres rajta rengeteget, akik semmivel nem járulnak hozzá a kontinens gazdaságához.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­g­ö­s­­ ­­­l­­­á­­­n­­­y­o­­­k­ ­v­­á­­­r­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
jamborz
2024. április 15. 00:34
Magyarországon nem kellett betiltani az emberkereskedelmet. Mivel a magyarok nem kereskedtek rabszolgákkal. És ha már erkölcsi mércéről beszélünk, az az információ megvan, hogy Az ausztrál kormány csak 1967-ben tiltotta be az aboriginal bennszülöttek lelövését, vadászatát (!) egy 1967-es Alkotmány Módosítást követően? Addig úgy lehetett lőni őket szabadon, mint egy vadat. Nem számítottak embernek. Nesze neked magas nyugati kultúra!
Bell & Sebastian
2024. április 14. 22:50
A beszélő szerszám tipikusan zsidó szófordulat, mint maga a szemléletmód. Tőlem akár fel is fordulhatnak, csak lehetőleg máma még.
zabszem
2024. április 14. 22:36
Kiváló meglátás....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!