„Veszélyben az élete” – Magyarország után Németországba sem engedték el Zelenszkijjék a volt ukrán elnököt

2024. február 15. 06:57

Egy évvel ezelőtt még semmi gond nem volt ugyanezzel az úttal.

2024. február 15. 06:57
European Economic Congress In Katowice, Poland

Petro Porosenko volt ukrán kormányfő szerint a házelnök Ruszlan Sztefancsuk megtiltotta számára, hogy februárban Münchenbe utazzon egy biztonsági konferenciára, amelyen tavaly például még részt vett, most az ürügy az, hogy a bajor nagyvárosban veszélyben lenne az élete. A 2014 és 2019 hivatalban lévő kormányfő pont a most hatalmon lévő Volodimir Zelenszkijtől kapott ki a legutóbbi elnökválasztáson, jelenleg az Európai Szolidaritás nevű ellenzéki pártot vezeti.

A politikus beszámolója szerint az ukrán titkosszolgálat első embere, Kirilo Budanov mondta az ukrán házelnöknek, hogy Porosenko Münchenben halálos veszélyben lenne, ezért tiltották meg számára az utazást. 

München után Izraelbe ment volna Porosenko, hogy Benjamin Netanjahuval találkozzon, egyelőre nem világos, oda mehet-e. Mint ismert, Porosenko tavaly év végén Magyarországra jött volna Orbán Viktorral tárgyalni, ám az ukrán vezetés azt az utat is megtiltotta. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. március 16. 22:12
Fogoly.
haromhatos
2024. február 17. 09:13
"Egy évvel ezelőtt még semmi gond nem volt ugyanezzel az úttal." Persze, hogy nem, mert akkor még nem tudták, hogy csak a sz@rt keverni megy, ráadásul jó pénzért! Tényleg, jut eszembe! Amit a kurmány átutalt neki - azt a néhány millát - visszakapjuk valamikor?
numero1-2
2024. február 16. 13:45
Porosenko megnyeri a következö valasztasokat. Ezert nem szabad ki irni a választasokat. Orosz kissebseg tuti rá szavaz de meg a többi kissebseg is akik nem ertenek egyet a kényszerukdánositással. Roman lengyel moldovai orosz krimi kárpataljaiak.es sorolhatnank ja meg az elmenekült ukranok is akik zelinszki intezkedései ellen menekültek el. Porosenko mar szervezi a nemzetközi diplomáciai kapcsolatokat.
Akitlosz
2024. február 15. 12:36
Már megint egy tökkelütött vadbarom írta a Mandiner cikket. :-( Petro Porosenko SOHA NEM VOLT KORMÁNYFŐ! Ez van ott, ahol diákmunkás gyakornokokkal dolgoztatnak ingyen. Zéró minőségbiztosítás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!