Brit védelmi miniszter: A világ nem hagyhatja, hogy Putyin nyerjen

2024. január 24. 17:23

„A demokrácia eme kiemelkedő évében Ukrajna sorsa a Nyugat kezében van és mi nem lehetünk azok, akik cserbenhagyjuk őket” – fogalmazott Grant Shapps.

2024. január 24. 17:23

Ukrajna sorsa nagyban függ nyugati szövetségeseitől, főként 2024-ben, véli Grant Shapps brit védelmi miniszter – írta meg az Index.

Shapps kijelentette, hogy Oroszország növeli a háborúra fordított kiadásait, és nem aggódik amiatt, hogy nem tud több katonát a frontra küldeni. Ugyanakkor a védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy mindezek ellenére a világ nem hagyhatja, hogy Putyin nyerjen.

„Putyin úgy gondolja, hogy a Nyugat elnyűhető. Úgy véli, nincs elég stratégiai türelmünk. Azonban be kell bizonyítanunk, hogy tévedett. A demokrácia eme kiemelkedő évében Ukrajna sorsa a Nyugat kezében van és mi nem lehetünk azok, akik cserbenhagyjuk őket” – fogalmazott a védelmi miniszter, aki szerint az Egyesült Királyság továbbra is hosszú távú segítséget nyújt Ukrajnának.

„Fenn kell tartanunk a lendületet. Ehhez pedig több diplomáciai, gazdasági és katonai támogatásra van szükség. Lehetetlen megengedni, hogy Putyin nyerjen. Ez nemcsak bizalmat ad neki és veszélyezteti kelet-európai partnereinket, hanem jelzést is küld Kínának. Nem lehet »középen manőverezni«, és megvárni, hogy „merre fúj a szél” – mondta Shapps.

Nyitókép: HENRY NICHOLLS / AFP

***

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NokiNokedli
2024. január 25. 10:47
A világ??? Legfeljebb a brit védelmi minisztert futtatók világa az a világ, amelyik nem hagyná Putyin győzelmét.
1948samuk75
2024. január 25. 08:35
Ezek mind ilyen hülyék? Vagy súgnak nekik?
KBA98
2024. január 25. 08:33
és miért? és mi közötök ehhez a proxi háborúhoz, amikor még egy tisztességes angol miniszterelnököt sem találtok a nagy ködös Albionban?
fatman
2024. január 25. 01:03
idióta, szüljél ukránokat a seregbe... de kurva gyorsan ám! _I_
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!