Ausztria, Románia és Szlovákia is egy oldalon áll Magyarországgal

2024. január 23. 11:33

Tizenkét ország küzd azért Brüsszelben, hogy az Európai Bizottság indítson konzultációt és végezzen hatástanulmányt a laboratóriumban előállított húsról.

2024. január 23. 11:33
null

Az olaszok, a franciák és az osztrákok Csehország, Ciprus, Görögország, Luxemburg, Litvánia, Málta, Románia, Szlovákia és Magyarország támogatásával közös dokumentumot nyújtottak be a laboratóriumi húsok európai engedélyezése ellen, amelyet a Mezőgazdasági Tanács aktuális ülésén, Brüsszelben vitatnak majd meg – írja a Corriere della Sera nyomtatott kiadása.

Az olasz lap idézi a delegációk véleményét, amely alapján a laboratóriumban előállított sejtalapú élelmiszer-termelés fenyegetést jelent az elsődleges mezőgazdaságon alapuló megközelítésekre és az európai mezőgazdasági modell középpontjában álló valódi élelmiszer-előállítási módszerekre.

Az aláírók azt kérik, hogy az Európai Bizottság indítson teljes körű nyilvános konzultációt a laboratóriumban előállított húsról, valamint végezzen átfogó és tényeken alapuló hatástanulmányt.

A tagállamok célja az, hogy a sejtalapú termékeket soha ne lehessen húsként meghatározni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2024. január 25. 11:18
Tiltani kell, üldözni. A woke majmokkal együtt. A woke, balos roncsbrigádot szegregálni kell. Aki ilyen tendenciákat mutat, az éljen elkülönítve az egészséges társadalomtól hermetikusan elzárt safe-spaceben. Ott maguk kedvére kísérletezzenek egymás közt, lehetőleg a lipsi zsidók, úgyis szeretik a gebedt beltenyészet szagát.
zatoicsi
2024. január 25. 11:12
@fideath-7: te egy fertőzés vagy, ugyanolyan beteg, rákos fertőzés mint az összes WOKE fasiszta zöldhajú drogos geci kripli. Dögöljetek meg a biztonságos tereitekben a saját fingszagotokban ti genderfluid nyamvadt kis szar képződmények. Remélem az orrkarikáitok körül begyullad a hús.
zatoicsi
2024. január 25. 11:09 Szerkesztve
"Soylent green is people!"
Beszélgető
2024. január 24. 11:43
Tőlem lehet műhús a pultban. Nem veszem meg és kész. Van cukormentes szörp. meg koffein mentes kv is. Azt sem veszem meg....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!