„Ukrajnának nincs jövője” – kemény üzenetet küldött Putyin

2023. december 10. 17:11

A Kremlben folytatott beszélgetést katonákkal az orosz elnök.

2023. december 10. 17:11
null

„Elapadt mindenük, nincsen saját bázisuk. 

Ha nincs saját bázisuk, nincs saját ideológiájuk, nincs saját iparuk, nincs saját pénzük, nincs semmijük, akkor nincs jövőjük. Nekünk azonban van”

 – mondta Putyin azon a beszélgetésen, amelyet pénteken folytatott katonákkal a Kremlben, az Oroszország Hőse-kitüntetések ünnepélyes átadását követően.

„Az önök harci teljesítményétől nagyon sok minden függ, vagyis Oroszország jövője, ez nyilvánvaló” – jelentette ki Putyin a jelenlevőknek. Úgy vélekedett, hogy az ukrán hatóságok arcátlanságot követtek el azzal, hogy nem sorolták az oroszokat az ország őshonos nemzetei közé a vonatkozó törvényben.

„Mi soha ilyet nem teszünk. Ha nem kezdik el elpusztítani az oroszokat a történelmi területeinken, nem kezdik el elűzni onnan az embereket, ha nem nyilvánítják az oroszokat nem őshonos nemzetnek Ukrajnában... teljesen megőrültek”  – fogalmazott Putyin.

Putyin az ünnepségen, amelyre mintegy 200 embert, többségükben katonákat hívtak meg a Kremlbe, ígéretet tett arra, hogy el fog látogatni Oroszország új – Ukrajnától elcsatolt – régióiba. 

(MTI)

Nyitókép: Sergey Guneyev / POOL / AFP

 

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 11. 11:53 Szerkesztve
Kecmec, Mi köze eszmefuttatásodnak kommentemhez? Európa orosz fenyegetettségéről - a visszatámadásról - írtam, nem európa történelméről, népei kialakulásáról, még kevésbé nyelvi fejlődéséről. Ha a népek vándorlásáról írtam volna felhozhattam volna a rómaiakat a legyőzött népek telepítgetésével kapcsolatban vagy az óangol szkíta/szarmata kardkultuszt. Emlegethettem volna a Róma hatalmát megdöntő gótokat, vandálokat, herulokat, alánokat, longobárdokat akik Marokkótól észak Itáliáig és északon Il de France-ig megváltoztatták a kulturális szokásokat, jogrendszert és elvesztették nyelvükkel együtt, ariánus keresztény hitüket. Nem kerestem őshonos népet. Talán az alacsonyabb sötétebb pimentációjú baszk, breton, pikt, lapp népek. Kulturális fejlődés érdekességeként, ha érdekel. Buckinghamshire, Bakony, Bukovina neve bükkös területet jelent, a német Buch/Büch szó is a bükk szóból származik. A bacon bükkfán füstöltet, a boucaner vadhúst füstön tartósítót, a barbecue jelentését ismered.
Zjzj
2023. december 11. 01:21
Az “oshonos” argumentum tegnap jott elo 20 plusz honap utan…eddig a fasizmust emlegette ez a rohadt pocs….
2023. december 11. 01:04 Szerkesztve
Sok itt a történelem tudós. Megkérdezhetem hát? Jól tudom, hogy az oroszok és a szovjetek egy-egy alkalommal rohanták le Európát? Először a komcsi jakobinusok uralmából kinőtt Napóleon internacionalista - francia, olasz, spanyol, flamand, vallon, német - támadó serege tönkreverése után eljutottak Párizsba. Másodjára a nemzeti(kommunista)szoci Hitler internacionalista - francia, olasz, spanyol, belga (flamand, vallon), német, román, horvát, magyar - támadó serege tönkreverése után eljutottak a Rajnáig. Jól tudom, hogy az északiak is kétszer támadtak európára? Először vikingként, megváltoztatva az angol, francia, ibériai, itáliai, kiesebb méretben a balkáni népesség összetételét és kultúráját, mely csatározások mintegy 150 évig tartottak. Másodszor a svéd expanzió idején a 30 éves háborúban letarolva a litván, lengyel, német területeket, az utóbbi esetében, mintha 10 fő/km2 emberevő népesség maradt volna. Ekkor vált elfogadottá a manapság titkolt német több nejűség.
FeketeFehér
2023. december 10. 23:26
Ja, Oroszország Anyácska meg elüldözte, kitelepítette az őshonos lakosság jelentős részét, és kulturálisan kiirtott mindent, ami a Krím történelmét meghatározta. Mert Oroszország Anyácska egy ilyen ótvar bunkó agresszív barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!