Ukrajna szintet lépett: egyre többet gyártanak ebből a fegyverből

2023. december 20. 17:46

A lövedékhiány kompenzálása miatt döntött így Kijev.

2023. december 20. 17:46

Ukrajna növeli a kamikaze drónok gyártását, és olyan mennyiségben tervez 155 milliméter kaliberű lőszereket gyártani a területén, amely fedezni tudja a szükségletét és a partnerek által nyújtott segítség közötti különbséget – közölte Ivan Havriljuk ukrán védelmi miniszter-helyettes keddi sajtónyilatkozatában.

A tisztségviselő a BBC-nek adott kommentárjában kifejtette, hogy

a lövedékhiány kompenzálása érdekében növeli Ukrajna a kamikaze drónok gyártását,

emellett a szovjet időkben kifejlesztett lőszerek valamennyi típusából is többet készülnek előállítani. A legtöbb nyugati rendszer, amelyet Ukrajna kapott a partnerektől, ezektől eltérő kaliberű lövedékeket használ, ami miatt Ukrajna a nyugati cégekkel együtt ilyenek gyártását is tervezi a területén – tette hozzá a miniszterhelyettes.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a Telegramon arról tájékoztatott, hogy az orosz csapatok új, erőteljes offenzívát indítottak, és településeket foglalnak el Donyeck és Harkiv megyékben. Szavai szerint az orosz előrenyomulás főként Kupjanszk, Liman és Bahmut városok irányában jól érzékelhető. „A bahmuti irány továbbra is rendkívül fontos az orosz megszállók számára. Fő erőfeszítéseiket erre összpontosítják, és légideszant csapataik legütőképesebb egységeit, a tengerészgyalogságot, valamint az egykori bűnözőkből alakult Storm Z és V egységeket használják a rohamműveletek végrehajtására” – emelte ki a parancsnok.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 21. 11:31
Szar hohol zsidó propaganda. Aljas is, hazug is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó, meg a hohol.
Kormánypárti2
2023. december 20. 20:50
Hú bazdmeg, ilyen fegyverem mint a képen van, nekem is van itthon. Sőt, különb is.
Kanmacska
2023. december 20. 20:02
Vót má.
ihavrilla
2023. december 20. 18:53
Jelen idejű a cikk, de csak a tervek vannak és nem a konkrét gyártás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!