Olaf Scholz: „Erősségünk az Európai Unióban van”

2023. december 31. 18:46

A német kancellár is megtartotta az újévi beszédét.

2023. december 31. 18:46

A német kancellár újévi beszédében arra szólította fel országa lakosságát, hogy ne veszítse el a jövőbe vetett hitét, miközben alkalmazkodik a többszörös válságokat átélő és egyre gyorsabb ütemben változó világhoz – írja az AP.

Olaf Scholz a beszédében utalt Oroszország Ukrajna elleni háborújára, az ennek következtében megemelkedett energiaárakra, a koronavírus-járvány alatti szenvedésre és a Hamász támadására is.

Erősségünk az Európai Unióban van.

Amikor az EU egységes frontot mutat be, akkor több mint négyszázmillió ember nevében szól. A nyolcmilliárdos világban, amely hamarosan tízmilliárdos lesz, ez az igazi érték” – fogalmazott a német kancellár. Olaf Scholz ezzel együtt azt is kiemelte, hogy Németországnak minden ember munkájára szüksége van ahhoz, hogy az országot előrevigye.

Amennyiben ezt a fejünkbe vesszük, ha a tiszteletnek ebben a szellemében bánunk egymással, akkor nem kell félnünk a jövőtől”

– fogalmazott Scholz.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MARKUS SCHREIBER / POOL AP / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2024. január 02. 23:31
Az biztos... Jó sok pénzt loptok ki az EU-ból....
makapaka2
2024. január 01. 17:28
Csalással került hatalomra, ezt hagyni fogják a németek?
atti64
2024. január 01. 11:39
NÁCI !!!!!!!!!!!!!
Palatin
2024. január 01. 11:21
Scholz úgy gondolja, hogy az unió az ö birodalma, a németek végre magvalósították Hitler álmát, dirigálhatják Európát. Arra viszont nem gondol, hogy Hitler nem hagyta volna magát az USA által orránál fogva vezetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!