A FAZ-nál szilveszter előtt kifogyott a gyógyszer: a lap szerint Trump szimplán őrült, aki „olyan autokratákról áradozik, mint Orbán vagy Erdoğan”

2023. december 30. 20:47

Nagyon messzire tévedt az elmélkedésben a német lap.

2023. december 30. 20:47
TRUMP, Donald

Az a kilátás, hogy Donald Trump újraválasztása esetén felszámolja a demokráciát az Egyesült Államokban, és diktátorrá növeszti fel magát, bizarr, szörnyű és teljesen valószínűtlen. Ámbátor, amikor 2015 nyarán bejelentette jelöltségét, az is teljesen valószínűtlen volt, hogy az amerikaiak egy ilyen őrültet megválasztanak az elnöküknek – morfondírozik a Frankfurter Allgemeine Zeitung tárcarovatának vezetője. 

Claudius Seidl Steven Levitzkyt és Daniel Ziblattot idézi; a politikus szerzőpáros legutóbbi könyvében  bemutatta,

hogyan állítják be a demokrácia felszámolását a rendszer megmentésének olyanok, mint Hugo Chávez, Vlagyimir Putyin vagy Orbán Viktor.

És most szerinte a korábbi amerikai elnök is e példát követheti. Seidl úgy véli, Donald Trump is afféle ember, aki nem tud különbséget tenni a tények és a kitalációk között. A nép emberének, a demokrácia védelmezőjének kiáltotta ki magát, miközben „olyan autokratákról áradozik, mint Orbán vagy Erdoğan”. De az ellenfelei csak a show-t látják, a mélyben lévő szándékokat nem. Ám amikor idén karácsonyi üdvözletként azt üzente mások mellett Joe Bidennek, hogy jó lenne, ha megrohadna a pokolban, az nem éppen a magabiztosságáról árulkodott.

Inkább mintha „félne a fantáziáitól”.

(Nyitókép: MTI/AP/Charlie Neibergall)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. december 31. 16:43
Na Gyurcsány, az autokrata volt, ma is az!
Csubszi
2023. december 31. 16:41
Kijózanodást FAZ 2024-ben!
Csubszi
2023. december 31. 16:35
A FAZ inkább a puhapöcsű, zakkant, tehetségtelen golobalistákat isteníti! Egészségére az ostoba nemzeteknek!
Krupp Skya
2023. december 31. 12:45 Szerkesztve
Én már csak a saját FAZ-omnak hiszek, de annak nagyon. Mert a nadrágban is a legfontosabb a fazon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!