Zelenszkij tajtékzik, amiért Ukrajna kevesebb lőszert kap az izraeli háború kitörése óta

2023. november 17. 12:45

Az ukrán elnök ennek ellenére sem ért egyet azzal, hogy a háborúnak véget kell vetni.

2023. november 17. 12:45

Mióta elkezdődött a háború Izrael és a Hamász között, csökkent a tüzérségi lőszerek szállítása Ukrajnába a nyugati szövetségesektől – közölte Volodimir Zelenszkij elnök csütörtökön. A Kyiv Independent arról is beszámolt, hogy

a különösen fontos 155 mm-es tüzérségi lövedékek nem érkeznek a megtámadott országba.

Zelenszkij hozzátette, hogy az Egyesült Államok hivatalosan nem tett olyan bejelentést, hogy leállítja vagy csökkenti a tüzérségi lövedékek Ukrajnába irányuló szállítását, hanem azt, hogy „mindenki maga harcol (a készletekért)”.

Ilyen az élet. Nem mondom, hogy ez pozitív, de ez az élet, és meg kell védenünk azt, ami a miénk” 

– fogalmazott Zelenszkij.

Csütörtökön lapunk beszámolt róla, hogy az ukrán elnök nem ért egyet azzal, hogy a háborúnak véget kell vetni. A háborút úgy lehet tisztességesen befejezni, ha majd „a gonosz szenved, és nem csak Ukrajna, amelyet megtámadott ez a gonosz” – foglalta össze a véleményét Volodimir Zelenszkij.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: PAVLO BAHMUT / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. november 18. 10:51
Ki a gonosz azt Zelenszkíj dönti el. Göring használta a kifejezést: hogy ki a zsidó, azt én döntöm el. „Wer ein Jude ist, bestimme ich!”
Palatin
2023. november 17. 22:44
De a dolgok elvileg alakulhatnak teljesen máshogy is. Nem tudjuk, milyen kártyák vannak az amcsik kezében, mert nekik is óriási a tét. Már sok háborút vesztettek,de egyiknek sem lett komoly negatív utóhatása. De az ukrajnai háború elvesztése az USA-nak is egy nagy vereség lenne. Nyilván azért mentek bele, mert a gyözelmet biztosra vették. Két lehetöségük van. Vagy a vereséget a kommunikációban úgy umbuldálják át, hogy ök "csak" voltak, csak segítettek a szegény ukrajnaiaknak. Hát nem sikerült, istenem, ilyen az élet. De az sincs kizárva, hogy valami cseles trükköt eszelnek kí és késhegyre mennek az oroszokkal. Pl. mi lenne, ha fognák magukat és gyalogsággal bevonulna egy nyugati, de Nem-Nato-nak öltözött hadsereg, több 100 ezer katonával, felszereléssel? Mit csinálnának az oroszok? Atombomba bevetése nem lenne medolldás. Finnországot és Svédországot nem véletlenül vették fel. (az hogy a magyarok nem szavazták meg, az mit számít, attól még Svédországgal együttmüködhet a Nato)
Palatin
2023. november 17. 22:30
Zelenszkij óriási nagy bajban van. A szerzödés-tervezet, - ami Ukrajnának nagyon is elönyös lett volna -, az oroszokkal már tavaly februában készen volt, aláírásra várt. Az amcsik tanácsára/parancsára Zelenszkij az utólsó pillanatban ettöl elállt. A háború végén annál számukra sokkal rosszabb békeszerzödés fog létrejönni, és akkor meg fog ják kérdezni töle, hogy "Miért is harcoltunk, miért is barmoltuk szét az egész országot, miért is haltak meg a legjobb eröben lévö férfiaink?" Zelenskijnek menekülnie kell, az biztos, különben széttépik darabokra. Vagy nemzeti hös, vagy egy utólsó gonosztevö lesz belöle. Az elöbbihez egy óriási csodára lenne szükség. Amit látunk, az az, hogy kezd rajta kitörni a pánik. Vagy menekülni fog, vagy azt teszi, amit Hitler tett.
Málaga21
2023. november 17. 20:07
"Zelenszkij tajtékzik" Nem baj, az iztzadás jót tesz a bőrnek. A vastagnak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!