Megszakértették Brüsszelben, kik lesznek a vesztesek

2023. november 21. 07:27

A mesterséges intelligencia térnyerése minden állást érinthet, csak a legfelső vezetőket nem. Készüljön!

2023. november 21. 07:27

Titokzatos új valutáról pletykálnak Brüsszelben, ami nem más, mint az adat. 

„Az adat az új valuta”

 – mondta a Brüsszelben tartott European Employment and Social Rights Forum eseményén Chris Pissarides, számol be róla az Index. A Nobel-díjas közgazdász elmondta: az adattal bánni tudó szakembereknek nem lesz gondjuk az elhelyezkedéssel a közeljövőben, aki viszont nem szereti meg időben az új technológiákat, a vesztesek közé tartozik majd a mesterséges intelligencia rohamosan közeledő korszakában. 

A konferencián elhangzott: a készséghiány már most is az egyik legégetőbb probléma az Európai Unióban, és ez csak fokozódik. Bár sok a kérdőjel a mesterséges intelligencia körül, írják, egy biztos: minden állást érinteni fog, csak a legfelső vezetői munkaköröket nem. A Nobel-díjas közgazdász 

csak azoknak jut munkahely a jövőben, akik folyamatosan képzik magukat.

„A siker titka, amikor új technológia jön, hogy szeretni kell az új technológiát. 

Ne próbálj meg harcolni ellene, mert veszíteni fogsz”

– mondta a Nobel-díjas közgazdász.

Nyitókép: Pixabay

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 21. 23:47
"A Nobel-díjas közgazdász csak azoknak jut munkahely a jövőben, akik folyamatosan képzik magukat." Na ugye, hogy kamu a munkaerőhiány! A cégek nem azon ügyködnek, hogy egyre több embert foglalkoztassanak, hanem éppen az ellenkezőjén. Egyre kevesebb emberrel akarnak ugyanannyi terméket előállítani, hogy nőjön a termelékenység és a profit.
szgbj
2023. november 21. 17:50
Aki benyalja a "vesztettél" narratívát, már vesztett is. Hajrá!
Kerezs
2023. november 21. 17:32
A cikkben szó van készséghiányról. Nagyon fontos a képességhiány megléte is. Magyarul, egyre több ember szorul a perifériára a munkaerő piacon. 1600-ban még minden kézre szükség volt. 1980-as években már nagyon sok kreált, főleg a szolgáltató ágazatban működő, nem létfontosságú munkahely jött létre. A jelenlegi tendencia szerint egyre több ún. kvalifikálatlan ember lesz a piacon. Végül már csak 12 okos ember kell, aki felügyeli a rendszert.. Csak a többiekkel is kell kezdeni valamit. Vagy lehet, hogy addigra már nem is kell.
Jajdejónekünk
2023. november 21. 10:51
Orbán már nem is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!