Kiakadtak a törökök Izraelre, itt is van az első diplomáciai lépés

2023. november 04. 16:39

Tették ezt tiltakozásul „a Gázai övezetben élő civilek folytatódó izraeli bombázása” következtében kialakult „humanitárius tragédia” miatt.

2023. november 04. 16:39
NATO Summit In Vilnius, Lithuania

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Recep Tayyip Erdogan török államfő újságírók előtt kijelentette, hogy Ankara nem fog támogatni olyan megoldásokat, amelyek révén fokozatosan törölnék a palesztinokat az emberiség történetéből, és a Gázai övezetnek mindenképpen részét kell képeznie majd egy független, szuverén palesztin államnak, miután véget ér a palesztin Hamász és Izrael közötti háború.

A török külügyminisztérium közben szombaton bejelentette: 

Törökország konzultációra hazarendelte tel-avivi nagykövetét tiltakozásul „a Gázai övezetben élő civilek folytatódó izraeli bombázása” következtében kialakult „humanitárius tragédia” miatt. 

A külügyi tárca közleményében kifogásolta, hogy Izrael saját döntésének igazolása érdekében „nem hajlandó meghallani azokat a hangokat, amelyek tűzszünetet és a humanitárius segélyek akadálytalan célba jutását szorgalmazzák”.

Nyitókép:NurPhoto via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. november 05. 01:57
Ez a fasz nevezte hősöknek a Hamász söpredék terroristáit. Orbán példaképe.
Tommaso
2023. november 04. 20:55
A török "kiakadásnak" semmi alapja. Főleg ha a törökök (gaz)tetteit nézzük.
Tommaso
2023. november 04. 20:53
Kiakadtak (ha-ha) a kurdokat gyilkolászó törökök az önvédelemből, a létéért küzdő Izraelre. Ha a népirtások történelmét nézzük, a zsidók áldozatai voltak a német, a törökök ELKÖVETŐI az örmény népirtásnak. macskusz-4 hamis állitásával szemben az igazság az, hogy a kurdokat hosszú évtizedek óta tizedelik a törökök, még csak nemzeti kisebbségként sem ismerik el őket.
Ergit
2023. november 04. 20:12
Ebben igazságiot találni nem lehet. Minél több államnak ki kell ebből maradnia. Nem kell, hogy magyar katonák NATO-n belül olyanért harcoljanak, amihez semmi közünk!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!