Orbán Viktor elégedett vele, ezért állampolgárságot „adományozott” neki – Puzsér Róbert beleszállt Marco Rossiba (VIDEÓ)

2023. október 22. 14:01

„Külszíni fejtéssel kitermelhető a jobbágyság a magyarságból” – vonta le a következtetést a különböző nemzetfogalmak értelmezését követően a kritikus.

2023. október 22. 14:01
null

Marco Rossi olasz származású szövetségi kapitány magyar, ezzel ellentétben te meg nem vagy az” – mondta Puzsér Róbert Farkas Attila Márton felé fordulva az Apu azért iszik, mert te sírsz című műsor október eleji epizódjában, amely vasárnap került fel a YouTube-ra.

A kritikusnak a „haza és haladás” témaköre kapcsán jutott eszébe az október elején a magyar állampolgársági esküt letett nápolyi születésű szakemberrel példálózni.

Ezt is ajánljuk a témában

Puzsér szerint a reformkori jelszó kapcsán a kulcs az „és” szó: a magyar történelemben sokszor ez „vagy” volt, és a különböző politikai oldalak egymás rovására részesítették előnyben a két jelszót, amelyek csak megszentelt pillanatokban (1848, 1956) egyesültek, „százévenként egyszer”.

„Ahhoz, hogy a »haza« tort ülhessen a haladás fölött, a nemzet fogalmát meg kell hamisítani. A nemzet fogalmát a nemes fogalmához kell visszavezetni a 48-as értelmétől” – fejtegette Puzsér, majd beszélgetőtársával párhuzamot vontak a hungarus-tudat (amelynek értelmében etnikailag nem magyarok is tartozhattak a koronához) és a modern korban külföldiek részére kiosztott állampolgárság között. Így került szóba a kisebb megszakításokkal tíz éve hazánkban élő, Magyarországot második hazájának érző Marco Rossi, aki Puzsér szerint a hungarus-értelemben vett „adományozott” állampolgárságot kapott Orbán Viktortól, mert a miniszterelnök „elégedett vele”.

Ennek a keretében kell a jobbágyságot újra kitermelni a magyarságból. Jó, nem kellett mélyre ásni. Külszíni fejtéssel kitermelhető a jobbágyság a magyarságból” – tette hozzá Puzsér.

Az idézett jelenet az alábbi videóban 1 óra 34 perctől látható.

Nyitókép: Marco Rossi Facebook-oldala

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
excopp
2023. október 25. 07:26
Mi ez a rettenetes felhozatal? Élőzött (persze nem) a DK október 23-án, gyönyörű gyurcsányi beszéddel, a momentumos suhancok vederből öntötték a festéket (és még ezeknek van szavazati joguk!), Gryllus Dorka őrjöng, hogy a legújabb kutatások szerint mindenki minimum biszex valamilyen arányban, és a magyarok mégsem akarják ezt elfogadni, majd megérkezik a a zsurnalizmus teljességgel nélkülözhető alakja, a nagy Puzsér, aki már állampolgársági ügyekben is szakértő. Hát ünnep után, ja...
pragmatika
2023. október 22. 20:46
Puzsi. Egy olcsó kis provokátor vagy nem több. Össze vissza hablatyolod a hülyeségeidet. Ez csak csapongó fröcsögés, nem több. A beszélgető partnered ebben méltó társad. "lehet hogy Musk nem is tudja ki a Novák Katalin". De, tudja, mivel előre megbeszélt találkozóról volt szó.
rugbista
2023. október 22. 20:38
Hagyjuk már ezt a faxkalapot!
galancza-2
2023. október 22. 20:16
puzsipatkány ismét bizonyította hogy megfogalmazhatatlanul jobban gyülöli a magyarokat mint az általa lenácizott magyarok bárkit a történelem folyamán. A Napnál világosabb hogy puzsipatkány legszívesebben a legszadistább módon kiirtana minden magyart. De hát ez nem csoda hiszen ő minden szempontból ugyan olyan mint szamueli, appel, körmös, kiskörmös, fletó, fletóné, magyartalan balu, konce, cenzor ildi, fegyór, sabau, botmixeres kata, donátova, sörösgyuri, sz.csanesz, zazri, jakobinus petya, listázó marci, stb...............Amúgy a legvadabb hamaszos sem gyűlöli úgy a zsidókat ahogy puzsipatkány a magyarokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!