Nem lehet az embereket berakni a Macskafogóba

2023. október 16. 07:59

Minél inkább erőltetjük a csoportok felszámolását, annál nagyobb lesz a végén a robbanás.

2023. október 16. 07:59
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Kérdés volt, lehet-e az emberi természeten változtatni. Nem, nem és nem. Nem lehet az emberi természeten változtatni, nem lehet az embereket berakni a Macskafogóba, hogy a végén Safranek együtt szedegesse a virágokat Mr. Gattóval és Mr. Teufel-el. Ez egyébként nem is az «emberi természet», háborúkat vívnak a csimpánzok is, csoport csoport ellen, háborúznak a gyilkos orkák – és megannyi faj.

Legfeljebb a csoportok között versengést lehet kevésbé erőszakos formákba levezetni – sport, pl. De amíg ember van, konfliktusok lesznek, és minél inkább erőltetjük a csoportok felszámolását, annál nagyobb lesz a végén a robbanás. Ezért bukás minden egyenlősítő és csoportromboló ideológia.

Egyébként nem csak Istenről vagy hazáról szól az izraeli több nemzedéknyi konfliktus, hanem házról, földről, vagyonról is. Nagyon is materiális dolgokról. Az az izraeli, aki véres verejtékkel épített házat egy 1948-ban vélhetően nem jószántából elmenekült palesztin földjén, mit tegyen? Lehet maga is házát, földjét, boltját hagyta mondjuk Irakban, vagy más arab államban, ahonnan elüldözték a zsidókat. És az egy gázai menekülttáborban élő palesztin mit tegyen, akinek a földjére kibuc épült? Engedje el, felejtsen? Tegyen kérem valaki ebben igazságot – ha tud.”

Fotó: Mátrai Dávid/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
victory
2023. október 16. 10:28
A britek cseszték el, mikor azt hitték, ők olyan okosak, hogy államokat tudnak alkotni népek fölött.
fabulon a bőre őre
2023. október 16. 09:01
Következzen Maróth Miklós előadása az iszlámról 2018. március 14-én a budapesti Polgárok Házában Egyben a közel-keleti "környezet"-ről. https://www.youtube.com/watch?v=koo8YY1rGKs
elbert-0
2023. október 16. 08:51
Nem, nem és nem, én hiszek a Macskafogóban csak valamire Grabowski emlékezett rosszul.
gyzoltan-2
2023. október 16. 08:18
"Nem lehet az embereket berakni a Macskafogóba" -pedig az látszik, hogy mégis lehet! A polarizáció a megoldás, meg a magyarországi meghatározó elv, ideológia kiterjesztése az egész világunkra; "Minél rosszabb, annál jobb!" -a győztes ideológia! A példa: e jelszó alatt vonultattak a provokatív "tanártüntetés" magyarellenes szervezői..! Értelme; a szolgasághoz még sok a magyarság IQ-ja... Magyarország a kísérleti terep... -ami itt beválik, az kivihető, kivitelezhető a világ felé is.., sikerrel..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!