Fogytán a víz Gázában

2023. október 20. 14:13

Az ENSZ szerint szigorú ellenőrzési és felügyeleti rendszerrel rendelkeznek, ezért garantálják, hogy a segélyek nem jutnak a Hamász kezébe.

2023. október 20. 14:13
null

A gázai civilek számára fogy az idő, Juliette Touma, az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynökségének, az UNRWA-nak a munkatársa szerint a palesztin terület pokollá vált az elmúlt hetekben – számol be a BBC. Ezért Touma arra szólította fel Izraelt, hogy oldja fel a gázai blokádot, mivel a civileknek azonnali humanitárius ellátásra van szükségük. 

„Az idő fogytán van. Már majdnem két hét telt el. Két nagyon hosszú hét óta az UNRWA nem tudott semmilyen ellátmányt Gázába juttatni” 

mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy a segélyek ne kerüljenek a Hamász kezébe, azt válaszolta, az UNRWA szigorú ellenőrzési és felügyeleti rendszerrel rendelkezik, a szervezet 13 ezer alkalmazottja csak azoknak ad segélyt, akiknek szükségük van rá, ezt már évtizedek óta csinálják.

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO kimutatása alapján arról ír a lap, hogy 

a gázaiak most naponta és fejenként körülbelül három liter vízhez juthatnak hozzá, ez a mennyiség a korlátozás bevezetése előtt 84 liter volt, 

miközben az alapvető szükségletek kielégítésére átlagosan 100 literre van szüksége egy embernek, ennyi mennyiségből tud eleget inni, rendesen főzni, mosakodni, és más egyebet csinálni. 

 

Nyitókép: Izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjai Gázában 2023. október 10-én. MTI/AP/Fatima Shbair
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. október 20. 21:19
Ha a gyilkosokat kiképző és bevető Hamasz terrorszervezet visszaengedi a közel 200 civil foglyot, túszt akkor Izrael fog nekik adni vizet, és áramot.
letsgobrandon-2
2023. október 20. 19:00
alagutat tudnak ásni, kutat meg nem ... hülye buckalakók
Bell & Sebastian
2023. október 20. 18:42
Magyarországon 250-350 liter napi vízfogyasztással számolunk fejenként, ami csőhálózatból jön. 1965 -ben négytagú családunk naponta 2 ceglédi kanna ártézivizet használt, az 14 liter, szombaton fürdés melegített esővízben, legyen 50 liter, az napi plusz 7 liter. Egy főre visszaosztva a 21 litert az durván napi 5-6 literes fejadag. Vagyis a napi 3 liter főzésre és ivásra kell, sőt szükséges. Ez alá menni nem lehet. Mi ebből tanulság? durván hatvan év alatt legalább ötvenszeresére emelkedett egyetlen ember víz igénye. Hát nóóórmális?
Mich99
2023. október 20. 18:13
Már két hete nem kaptak ellátmányt a terroristák? EZ szörnyű, hogyan bírják így fogva tartani az elrabolt izraelieket?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!