Amerikai liberális szervezet: Orbán „helyrehozhatatlan károkat” okozott a gender tanulmányok eltörlésével

2023. augusztus 14. 09:32

Szerintük ez a „szellemi szabadságot” korlátozza.

2023. augusztus 14. 09:32
Reading drag queens for children

Mint arról a Mandiner is beszámolt, eltörlik a gender tanulmányokat egy floridai egyetemen: a New College of Florida kuratóriuma arra utasította a vezetőséget, hogy szüntesse meg a „gender studies” programot. Ezen akadt ki a liberális „szólásszabadságot védő” szervezet, melynek reakcióját a Washington Examiner szemlézte. A szervezet igazgatója, Jeremy Young közleményében Orbán Viktorral példálózott a floridai egyetem döntése kapcsán.

Amit Magyarország tett 2018-ban, az helyrehozhatatlan károkat okozott a szellemi szabadság terén”

– vélekedett Young, aki azt is hangsúlyozta, hogy a gender tanulmányokat „évtizedek óta az amerikai oktatás részét képezik”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképen: német „drag queenek”. Fotó: Sven Hoppe / DPA / AFP. Illusztráció.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. augusztus 15. 00:50
Ezek után még merje valaki azt mondani, hogy Orbán nem tényező a világpolitikában. Még az amerikai egyetemek is hozzá igazodnak. 😂
Martell 2
2023. augusztus 14. 22:46
Miért mit tett ? Sajnos nincsenek betiltva nálunk a genderszakok.
templar62
2023. augusztus 14. 16:44
Orwelli birodalom épül . Minden korábbi társadalmi formációt fölszámolnak . Dekonstrukció folyik ! Destruktív módszerekkel . A demokrácia dicsőségére .
marcon-2
2023. augusztus 14. 16:19
Ja, b@meg, szellemi szabadság - ez a libsi, polkorrekt elnevezése annak, amit egy normális ember egyszerűen csak idiotizmusnak hív. És mit mond egy normális ember, ha valaki ezzel szemben lép fel? Azt, hogy 'nagyon helyes'...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!