Tömeges lövöldözésekkel ünnepelte Amerika július 4-ét

2023. július 05. 20:57

Az Egyesült Államokkal már meghaladta a háromszázat a tömeges lövöldözések száma 2023-ban.

2023. július 05. 20:57
fegyver, bűncselekmény

Sokan megsebesültek és többen meghaltak az Egyesült Államokban a függetlenség napjának éjszakáján ünnepségeken kitört újabb lövöldözésekben szerdára virradóra, folytatásaként az előző napok halálos kimenetelű erőszakos cselekményeinek.

A Louisiana állambeli Shreveportban három ember halt meg, és tízen sebesültek meg egy kedden késő este kitört lövöldözés során, egy ember állapota válságos – közölte a helyi rendőrség. Egyelőre nincs gyanúsított, a hatóságok a szemtanúk segítségét kérte.

Maryland állam keleti részén, Salisburyben egy 14 éves fiú meghalt, hatan megsebesültek, amikor egy lakónegyed ünnepségén tört ki lövöldözés szerda kora hajnalban. A helyi rendőrség közlése szerint

 egyelőre senkit nem tudtak őrizetbe venni a bűncselekménnyel összefüggésben, de nagy erőkkel nyomoznak.

Washingtonban kilencen sebesültek meg

A főváros, Washington keleti részének Deanwood negyedében szintén szerdán kora hajnalban volt lövöldözés egy július 4-i ünnepi összejövetelen, amelyben kilenc ember szenvedett sebesülést. Senki nincs életveszélyben – közölte a washingtoni rendőrfőnök helyettese. Leslie Parsons elmondta, hogy a lövéseket egy városi terepjáróból adták le, vélhetően célzottan.

Közben szerdán vádat emeltek az ellen a 40 éves férfi ellen, aki hétfő éjszaka öt embert megölt és két gyereket megsebesített Philadelphia délnyugati részének egyik lakóövezetében. A férfi golyóálló mellényben, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve, valamint rendőrségi adó-vevővel felszerelkezve válogatás nélkül kezdett lövöldözni. A hatóság közölte, hogy a vádlott először otthonában lőtt agyon egy 31 éves férfit, majd az utcán nyitott tüzet. Rálőtt a kiérkező rendőrökre is, akik végül beszorították egy sikátorba, ahol megadta magát.

Az amerikai fegyveres erőszakot nyilvántartó Gun Violence Archives összegzése szerint az ünnepi hosszú hétvégén történt esetekkel együtt kilen

(MTI)

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 21. 18:19
Cuki amerikai példa: öldökles,tombolas- mindenki mindenkit utal.. .
survivor
2023. július 06. 09:00
Káosz.
connorj
2023. július 05. 22:28
Eközben: https://m.youtube.com/watch?v=M-ifPJJHA9Y
Nuttika
2023. július 05. 21:39
"Az amerikai fegyveres erőszakot nyilvántartó Gun Violence Archives összegzése szerint az ünnepi hosszú hétvégén történt esetekkel együtt kilen" ****** HOL A MONDAT VÉGE? Ez nektek újságírás?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!