Lengyel tábornok: Ha odáig jutunk, simán fel fognak minket áldozni az amerikai biztonság oltárán

2024. április 21. 17:29

Ha az USA biztonságáról van szó, akkor akárhány országot hajlandóak ezért feláldozni – véli Bogusław Samol.

2024. április 21. 17:29
null

Nyitókép: AFP / Allison Bailey

Bogusław Samol nyugalmazott lengyel tábornok a lengyel sajtónak nyilatkozva beszélt arról egy esetleges, Lengyelországot érő támadás esetén: ha odáig fajulnak a dolgok, Lengyelország mögül szempillantás alatt visszatáncolnának az amerikaiak. 

A nagyhatalmak gondoskodni akarnak arról, hogy ne legyen globális konfliktus. Minket azonban ütközőállamként gond nélkül feláldoznának az amerikai vagy nyugat-európai biztonság oltárán”

– fogalmazott. 

Samolt kérdezték a nemrég elfogadott újabb, Ukrajnának szánt segélycsomagról is. Ezzel kapcsolatban elmondta: „a stratégiai kérdés itt most az idő, amivel Kijev nem rendelkezik. Az ukránok védekezésbe szorultak, és a kérdés az, hogy felkészültek-e egy újabb orosz offenzívára”.

 

 

Összesen 471 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­g­ö­s­ ­­l­­­á­­n­­­y­­o­­k­ ­­­v­­á­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
jozsi100-2
2024. április 22. 16:19
Jó reggelt kívánok! Már az utolsó hidegháború idején, a szovjet-amerikai szembenállás idején, az a szlogen terjedt, valószínűleg nem alaptalanul: Hamburgért nem áldozzuk fel Chicagot! Jó reggelt kívánok! Ébredni kéne már!
catalina11
2024. április 22. 15:13
Tommaso elvtárs "A JOBBOLDAL - amikor csak teheti - RÚTUL RÁTÖR SAJÁT NÉPÉRE, NEMZETÉRE" Pikler Gyula professzor!! a pesti jogi karon, így szólt a magyar diákjaihoz 1901-ben: „Az én célom az, hogy az önök szívéből az olyan kicsinyes fogalmakat, mint haza, nemzet, kiirtsam.” Aztán az ő vezérletével alakult meg a zsidóktól hemzsegő balos Galilei kör, amelynek a főleg zsidó tagjai lettek a véresen balos Dicsőséges Tanácsköztársaság dicső vezetői...aztán elmenekültek és külföldről rongálták a hazájukat... aztán némelyikük hazatért, például Rákosi Mátyás és itthon teremtett újra rémuralmat... most pedig Soros, Bloomberg, Zuckerberg, Sulzberger, Zucker, Pressman, Charles Gati, Kati Marton néz "ferde" szemmel azokra, akik nemzeti érzelműek, akiknek fontos a család Isten, haza..
Ninini
2024. április 22. 13:39
A lengyelek jó lenne észbe kapnának ebből az általános USA imádatból. Az USA-nak nincsenek barátai. Az USA-nak érdekei vannak. És ha az érdekeik úgy kívánják, simán feláldozzák a "barátaikat".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!