Példaként tekintenek az olaszok a magyar négygyermekes nők adómentesítésére

2023. május 12. 09:15

Olaszország három év alatt egymillió lakost veszített.

2023. május 12. 09:15
null

Az Il Foglio online cikket közölt a családoknak szánt állami támogatásokról. A Világbank szerint mindössze három év alatt Olaszország egymillió lakost veszített, amivel azt kockáztatja, hogy a népesség két generáció alatt a felére csökken.

A születési arányszám a programunk első pontja”

– mondta Giorgia Meloni, olasz kormányfő szeptemberben. Az egyszeri segélynél a Meloni-kormány 50 százalékkal emelte az egy év alatti gyermekek után járó összeget, de a többi korcsoport 175 eurós alapja csökkent. A gyakorlatban mindig szilárdan ragaszkodnak a legszegényebb társadalmi osztályok megsegítéséhez.

Magyar példa

A cikk szerzője írt a más országokban érvényben lévő döntésekről, például a magyar kormány demográfiai tervéről is említést tett. Ez hat pontban foglalható össze: élethosszig tartó jövedelemadó-mentességet biztosítanak minden négygyermekes nőnek; az első alkalommal házasodó 40 év alattiak számára 31 500 euró kedvezményes kamatozású kölcsönt irányoztak elő; hitelprogram a legalább kétgyermekes családok számára, lehetővé téve számukra a lakásvásárlást; bővítették az állami óvodahálózatot, és 7862 eurós támogatást adnak a nagycsaládosok autóvásárlásához.

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. május 12. 12:10
Remélem, hogy nem csak első lendületből lett miniszterelnök, hanem felvállalja ennek minden nehézségét és következményeit is, ha komolyan veszi az olasz nép megsegítését! I hope that she didn't just become prime minister on the spur of the moment, but also accepts all the difficulties and consequences of this, if she takes helping the Italian people seriously!
Zsolakomarom
2023. május 12. 12:06
"Olaszország három év alatt egymillió lakost veszített." egy nagy lofact xDD https://www.macrotrends.net/countries/ITA/italy/population
Zsolakomarom
2023. május 12. 12:02
"Olaszország három év alatt egymillió lakost veszített." majd odamenekulnek a magyarok
Lilyana2
2023. május 12. 10:57
Nem kell aggódniuk, mert a bevándorlók készséggel szaporodnak nagyobb számban és mivel hosszú távon arányuk egyre nő majd az olasz népességen belül, ez a probléma meg fog oldódni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!