Német lap: Magyarország a korrupció és a nepotizmus mocsarába süllyedt

2022. december 01. 11:49

Az elemzésben kifejtették, hogy Orbán kényelmes hatalmi bázist akart magának teremteni, és ennek a tervnek rendelt alá minden mást.

2022. december 01. 11:49
null

A Die Presse azon kívül, hogy megírta, a Bizottság történelmi döntést hozott, a reformok aláássák Orbán hatalmát, egy hosszú elemzést is közre adott Magyarország jelenlegi helyzetéről. Mint írták, hosszú volt Orbán útja, amitől Magyarország legújabb kori történelme nem választható el. Szerintük 

Orbán volt a liberális, kozmopolita reményhordozó

a kommunizmus bukása után, és szintén ő volt az, aki egy intermezzo után leváltotta a kétes szociáldemokrata kormányt, és tisztaságot és jólétet ígért a polgártársainak.

De mindez megváltozott...

Kifejtették, hogy mára, 12 évvel később már nem ez a helyzet. Szerintük

Magyarország a korrupció és a nepotizmus mocsarába süllyedt.

Véleményük szerint a magyar szabad médiát megszüntették, a másként gondolkodókat pedig hazánkban diszkriminálják, a tudomány szabadságát pedig lábbal tiporják hazánkban. Hozzátették, szerintük a jogállamiságot aláássák, a szabad piacgazdaság működését pedig állami beavatkozással akadályozzák – gondolván az ársapkákra. 

„Orbán tudta, mit csinál: kényelmes hatalmi bázist akart magának teremteni, és ennek a tervnek rendelte alá minden mást.”

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2022. december 01. 23:36
És pont a németek mondanak olyat, ami náluk egy 80 milliós országban hatványozottan jelen van...megáll az ész.
LancelotDuLac
2022. december 01. 17:34
nem most kelll nyavalyogni köcsögök!!!!!-tetszettek volna megnyerni a választást és nemMZP-t messiássá avanzsálni! csak, mert ő GyurcsányOZOTT A LEGHANGOSABBAN, amihez még ész sem kell! - ti tömtétek amcsi pénzzel tele,ergo: a ti bajotok, hogy csak egy történelmi vereséget tudott összehozni ez a kretén! annyi pénzből
KBA98
2022. december 01. 16:58
Tök mindegy, hogy német vagy osztrák! A német egy szemét úgy, ahogy van a másik egy mindig labanc hazaáruló seggfej volt! Egyik nagyobb bajt okoz/ott , mint a másik!
csulak
2022. december 01. 16:39
Nemetorszaghoz kepest jogallam vagyunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!