Lengyelország drótkerítést épít az orosz határszakaszon

2022. november 02. 11:13

A kerítés három vonala szögesdrótból készül, 2,5 méter magas és 3 méter széles lesz.

2022. november 02. 11:13
null

Lengyelország ideiglenes drótkerítést épít a Kalinyingrádi terület nevű orosz exklávéval közös határszakaszon, a munkálatok már szerdán megkezdődnek – jelentette be sajtóértekezleten Mariusz Blaszczak lengyel kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter. Blaszczak azzal indokolta a lengyel miniszteri tanács biztonsági és védelmi bizottsága döntése nyomán induló munkálatokat, hogy

a kalinyingrádi repülőteret megnyitották a közel-keleti és az észak-afrikai országokból érkező járatok számára.

A kerítés három vonala szögesdrótból készül, 2,5 méter magas és 3 méter széles lesz. A lengyel oldalon állatokat védő akadályt is létesítenek – közölte Blaszczak.

„Kremlben írt terv” 

Blaszczak úgy látta: a tavalyi migrációs válság a „Kremlben írt terv” volt. Korábbi lengyel politikai nyilatkozatok az ukrajnai háborút megelőző hibrid cselekvésnek minősítették a migrációs nyomást. Varsó szerint a Kalinyingrádi területen, valamint Fehéroroszországon keresztül egyaránt elérheti a lengyel határt egy újabb, a közel-keleti és az észak-afrikai országokból induló migrációs hullám.

A lengyel-fehérorosz határon tavaly 39 714 határsértési kísérletet regisztráltak, míg egy évvel korábban mindössze 88-at. Ez év eleje óta közel 11,5 ezer határsértési kísérletet tartanak számon, ebből októberben több mint 2,5 ezret, ami meghaladja az előző hónapok adatait.

(MTI) 

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Artur Reszko

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. november 02. 16:54
Az a csúnya vasfüggöny....
kispolgarigrofo
2022. november 02. 15:22
úgy tudtam a NERtársak szeretik a kerítéseket... hol a taps?
Reszelő Aladár
2022. november 02. 14:14
Akkor ez egy jó kerítés lesz. Mert Európának hidakat kell építeni és nem kerítéseket, kivéve a ruszkik ellen, mert ellenük kerítés kell és kercsi hid robbantása.
Akitlosz
2022. november 02. 13:45
"A lengyel-fehérorosz határon tavaly 39 714 határsértési kísérletet regisztráltak, míg egy évvel korábban mindössze 88-at. Ez év eleje óta közel 11,5 ezer határsértési kísérletet tartanak számon, ebből októberben több mint 2,5 ezret, ami meghaladja az előző hónapok adatait." Most bezzeg fehérorosz mi, nem "belarusz"? Ennek MI KÖZE van a lengyel-orosz határon épülő lengyel kerítéshez? SEMMI. A Mandiner csúsztat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!