Nincs több kínzó szuri, megérkezett a belélegezhető Covid-vakcina

2022. szeptember 06. 19:15

„Convidecia Air” – jegyezzük meg ezt a nevet!

2022. szeptember 06. 19:15
null

Az oltóanyagot gyártó CanSino Biologics vasárnap közleményben tudatta, hogy

a kínai gyógyszerfelügyelet jóváhagyta az inhalálható adagok sürgősségi felhasználását,

emlékeztető vakcinaként való beadatását. A Convidecia Air néven ismert vakcinát szájon át kell belélegezni, és Kína mellett már más országokban is engedélyezték – számolt be a CNN

Számos vállalat kutatja az innovatív vakcinákat

A CanSino új terméke egyike annak a két belélegezhető vakcinának, amely a klinikai fejlesztési fázisba érkezett, miután világszerte számos vállalat kutatja a Covid-vakcinák beadásának innovatív módjait.

Kínában továbbra is ragaszkodnak a szigorú zéró-Covid-stratégiához, még akkor is, ha a világ többi része már kezd megtanulni együtt élni a vírussal.

Augusztus vége óta több mint 70 kínai városban vezettek be teljes vagy részleges Covid-zárlatot,

ami a CNN adatai szerint több mint 300 millió embert érint. A vakcina piacra kerülése előtt még néhány szabályozási lépés hátravan, és a termék éles konkurenciára számíthat belföldön, ahol eddig kilenc vakcina kapott jóváhagyási engedélyt – írta a CanSino egy vállalati beadványban.

Kutatók szerint az oltóanyag hatékony

A CanSino kutatói arról számoltak be, hogy azoknál az embereknél, akik már két injekciós adag CoronaVac vakcinát kaptak, az inhalációs vakcina emlékeztető adagja növelte az ellenanyagszintet a CoronaVac harmadik injekciós adagjához képest. A kutatók által publikált tanulmány azonban nem térti ki arra, hogy az inhalált dózis megakadályozta-e a megfertőződést vagy a vírus továbbadását. 

A CanSino Convidecia vakcinája hasonló a Johnson & Johnson és az oxfordi AstraZeneca vakcináihoz,

ugyanis egy adenovírusnak nevezett ártalmatlan vírust használ arra, hogy a tüskés fehérjék előállítására vonatkozó utasításokat a sejtekbe juttassa, és ezáltal a szervezet ellenük antitesteket tudjon létrehozni. 

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
telekaszter
2022. szeptember 07. 16:20
Valahol felsír egy survivor..:D
llnnhegyi
2022. szeptember 07. 08:48
Andilla??
annamanna
2022. szeptember 07. 02:08
65 embert megölt a 6,8-as földrengés Csengtuban, de a lakók a covidos korlátozások miatt nem hagyhatták el otthonaikat https://444.hu/2022/09/06/65-embert-megolt-a-68-as-foldrenges-csengtuban-de-a-lakok-a-covidos-korlatozasok-miatt-nem-hagyhattak-el-otthonaikat
NorthernOutlaw
2022. szeptember 07. 01:27
Hagyjuk már ezt a szart. Aki veszélyeztetett vagy fél oltasson, de a többieket hagyják békén. Az is kamu, hogy az új mutáns jobban terjed. 70 éves anyámról most derült ki, hogy Covidos volt közben több napot voltunk egy légtérben vele a lányommal. Egyikünk sem kapta el, anyám tüsszögöt 4-5 napig és nem vagyunk oltva sem én sem a lányom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!