Podoljak: Bombázzák az oroszok a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség útvonalát

2022. augusztus 30. 19:13

Az ukrán fél továbbra is azt követeli, hogy az orosz csapatok vonuljanak ki az erőmű területéről.

2022. augusztus 30. 19:13
null

Az orosz erők szándékosan azt a folyosót ágyúzzák, amelyen a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) küldöttségének el kellene jutnia Kijevből a zaporizzsjai atomerőműbe – állította Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója kedden a Twitteren.

A tisztségviselő szavai szerint ez előre látható volt, ugyanis Moszkva azt követeli, hogy a NAÜ-misszió orosz ellenőrzés alatti területről, a Krím félsziget, vagy a Donyec-medence irányából utazzon a nukleáris létesítményhez. Podoljak ugyanakkor leszögezte: az ukrán álláspont változatlanul az, hogy Kijev ellenőrzése alatti területről kell a küldöttségnek elérnie az atomerőművet.

„Úgyszintén változatlanok az ukrán fél követelései:

A NAÜ-küldöttség megérkezett Kijevbe

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter augusztus 23-án a francia külügyminiszterrel folytatott megbeszélése során megerősítette Oroszország hozzájárulását a NAÜ-küldöttség látogatásához az orosz megszállás alatt lévő zaporizzsjai atomerőműben. Még mindig nem tudni azonban, hogy a küldöttség végül milyen útvonalon halad majd. Augusztus 25-én, fennállása során először az atomerőmű teljesen lekapcsolódott az elektromos hálózatról.

Közben az ukrán energetikai minisztérium sajtóosztálya az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek megerősítette kedden, hogy a 14 nemzetközi szakértőből álló NAÜ-küldöttség – Rafael Grossi főigazgatóval – megérkezett Kijevbe. További részleteket biztonsági okokra hivatkozva nem hoztak nyilvánosságra.

(MTI)

Nyitókép: Metin Aktas / Anadolu Agency / AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2022. augusztus 31. 20:52
Bősz hazudozó ez a Podoljak, akárcsak főnöke, a zongora virtuóz Zselé.
Ehetős Odó
2022. augusztus 31. 07:32
Az ukik pofátlansága egetrengető.
machet
2022. augusztus 31. 07:10
Ismerjük már ezt a Podoljákot meg a haverjait.Veretes fülszopók.
levig79
2022. augusztus 31. 07:00
Kurva logikus. Nem mehetnek csak Kiev felől, de az oroszok lövik őket. Ennyire hülyének nem kéne nézni. Kíváncsi vagyok, meddig mehetnek, képesek lesznek szétlőni a küldöttséget, hogy nehogy eljussanak az erőműhöz? Mocsadékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!