Price az új darts-világbajnok

2021. január 04. 07:12

Idén is a dartsosok ünnepelhették a sportvilág első világbajnokát.

2021. január 04. 07:12
null

A 2021-es PDC-dartsvilágbajnokság döntőjében a torna harmadik kiemeltje, Gerwyn Price a 12. meccsnyilát kihasználva 7:3-ra legyőzte a 13. kiemelt, kétszeres világbajnok skót Gary Andersont, ezzel pályafutása első világbajnoki címét szerezte meg – írta meg a Nemzeti Sport.

Gary Anderson (skót, 13., 94.25)–Gerwyn Price (walesi, 3., 100.08) 3:7

A Nemzeti Sport szerint aokáig úgy tűnt, hogy a korábbi profi rögbis, Gerwyn Price valósággal elsöpri a korábbi kétszeres világbajnok skót ellenfelét, Gary Andersont. A 35 éves walesi ugyanis nagy magabiztossággal felvértezve lépett a táblához, és bár az első két leget még elbukta Anderson ellen, utána viszont hozta az első szettet. Hozzátették: a skót a másodikban jól időzített brékkel gyorsan egyenlíteni tudott, a harmadik szettől viszont beindult a walesi, és kiszállókkal alig-alig hibázva egymás után nyerte meg a szetteket. A hatodikban még egy vb-rekordot is felállított: sorozatban előbb 11, majd 12, végül 10 nyilas leggel vitte el a játszmákat, ezek során 136.64-es átlagot produkált, ami a világbajnokság történetének legmagasabb egyszettes átlaga – írta meg a Nemzeti Sport.

Hangsúlyozták: Anderson szépítése után Price hozta a nyolcadik szettet és 6:2-re vezetett, így merő formalitásnak tűnt a döntő lezárása. Hiába jutott azonban meccsnyilakig már ekkor, azokat sehogy sem sikerült vb-aranyra váltania, míg az erős közepes teljesítményt nyújtó Gary Anderson kétszer is szépíteni tudott. Price-nak összesen 11 elrontott meccsnyila volt a találkozón, mire végül 6:3-nál a 12. a helyére került, amivel megnyerte a világbajnokságot! – írja a Nemzeti Sport.

(Nemzeti Sport)

Kép forrása: Facebook-videó

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. január 04. 07:57
Ezt a kocsmai játékot sportnak titulálni agyrém!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!