Felbukkant a Bolygó Zsidó

2019. április 25. 22:26

Azért lett a hajó neve Bolygó Zsidó, mert a tulajdonosa, David Berger, zsidó származású volt.

2019. április 25. 22:26

Egy elveszettnek hitt kerekes gőzhajóra találtak Dél-Ausztráliában a szárazság miatt, a Bolygó Zsidóra – írja a Neokohn. Az Ausztrál Tengerészeti Múzeum kurátora, David Payne, nagyon izgalmasnak találta a leletet, amelyet a Barwon folyó északi részénél fedeztek fel. Kiemelte, hogy azért lett a hajó neve Bolygó Zsidó, mert a tulajdonosa, a gyapjúkereskedelemmel foglalkozó David Berger, maga is zsidó származású volt.

1866-ban építették a gőzhajót, amely 1914-ben süllyedt el, miután lángra kapott.

(A kép forrása: State Library of South Australia)

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2019. április 26. 14:26
"tulajdonosa, a gyapjúkereskedelemmel foglalkozó David Berger, " *** és a rabszolgakeresekedelem?
duzur
2019. április 26. 10:41
Csiklandozzuk megint kicsit a témát ? Hogy a zsidók érdekesek, én is tudom. No de ennyire...
annamanna
2019. április 26. 02:03
1Móz 4,10-16 Monda pedig az Úr: Mit cselekedtél? A te atyádfiának vére kiált én hozzám a földről. Mostan azért átkozott légy e földön, mely megnyitotta az ő száját, hogy befogadja a te atyádfiának vérét, a te kezedből. Mikor a földet míveled, ne adja az többé néked az ő termő erejét, bujdosó és vándorló légy a földön. Akkor monda Kain az Úrnak: Nagyobb az én büntetésem, hogysem elhordozhatnám. Ímé elűzöl engem ma e földnek színéről, és a te színed elől el kell rejtőznöm; bujdosó és vándorló leszek a földön, és akkor akárki talál reám, megöl engemet. És monda néki az Úr: Sőt inkább, aki megöléndi Kaint, hétszerte megbüntettetik. És megbélyegzé az Úr Kaint, hogy senki meg ne ölje, a ki rátalál. És elméne Kain az Úr színe elől, és letelepedék Nód földén, Édentől keletre.
yes_we_can
2019. április 26. 01:43
Alig bírom kikerülni őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!