Megszabadulna Michelin-csillagaitól egy francia séf

2017. szeptember 21. 13:41

A dél-francia étterem vezetője arra hivatkozik, hogy elege van a csillagok megtartása miatti nyomásból.

2017. szeptember 21. 13:41

Arra kérte a Michelin-gasztrokalauz kritikusait egy francia séf, hogy vegyék ki éttermét a kiadványból – írja a Le Monde. Sébastien Bras, a dél-franciaországi Laguiole-ban üzemelő, három Michelin-csillaggal rendelkező Le Suquet séfe azzal indokolta kérését, hogy szeretne megszabadulni attól a nyomástól, mely a csillagok megtartása miatt nehezedett rá.

A Bras apja által alapított Le Suquet 1999-ben érdemelte ki harmadik Michelin-csillagát.„Pályafutásom új fejezetét szeretném megnyitni, immár anélkül, hogy a kalauz elismerésére törekednék, ám ugyanazzal a szenvedéllyel a konyhaművészet iránt” – fogalmazott a séf. Bras szerint szép kihívás volt a csillagok megszerzése és megtartása, mely nagy megelégedéssel töltötte el, mostantól azonban a család szabad szellemben és derűsen kívánja folytatni a munkáját.

A kalauzt kiadó csoport részéről kijelentették: először fordul elő, hogy egy étterem szeretne kikerülni a kiadványból. A kérést megvizsgálják, azonban automatikusan nem veszik ki az éttermet a kalauzból, annak függetlensége ugyanis abban is rejlik, hogy szabadon oszthatják ki a csillagokat. A cikk felidézi: korábban is kérték már séfek, hogy vegyék ki az éttermüket a kiadványból, ennek az oka azonban az étterem koncepciójának megváltozása volt.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. szeptember 21. 22:07
"Megszabadulna Michelin-csillagaitól egy francia séf" A Fidesz meg a Vörös csillagra pikkel. De az EU sárga csillagait sem szereti. Míg a kínai sárga, vagy a török fehér csillag kedves a számára. És szerintem az egykori szovjet csillag is tetszik Fidesz moszkovita elvtársainak.
Akitlosz
2017. szeptember 21. 20:12
Olyanok ezek a csillagosztók, mint a hitelminősítők. Semmi hasznosat nem állítanak elő, csak másokat pontoznak, hogy hasznos munka nélkül hatalmuk legyen mások felett.
anegy_
2017. szeptember 21. 18:36
mostantól azonban a család szabad szellemben és derűsen kívánja folytatni a munkáját." Akkor tojja le a csillagokat, dolgozzanak derűsen, főzzenek úgy, ahogyan szeretnének. Majd a csillag-ellenőröknek ha nem felel meg az új étel, akkor kiveszik a katalógusból az éttermet.
békalepcse
2017. szeptember 21. 17:31
Van amikor nem úgy sikerül az étel, de képzeljétek el, sokszor volt már, hogy jobb lett mint gondoltam. Ezt a luxust a csillagok fényében már nem biztos megengedhetné magának a szakács. Megértem döntésüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!