Másnaposságra is jár szabadnap

2017. szeptember 01. 15:35

Másnaposság esetére évi négy szabadnapot biztosít a Dice nevű Egyesült Királyságbeli cég.

2017. szeptember 01. 15:35

A Dice nevű brit vállalat alkalmazottai másnaposság miatt is kérhetnek ezentúl szabadnapot. A dolgozók ezt követően évi négy alkalommal élhetnek a lehetőséggel, hogy kifogások helyett az igazat bevallva közöljék: másnaposságuk miatt nem szeretnének dolgozni menni – írja az Euronews.

A cég munkatársai ezentúl SMS-ben a „zene”, „​sör” és „​betegség” emotikonok elküldésével mondhatják el munkaadójuknak, hogy egy italozással töltött este után nem érzik magukat munkaképes állapotban. Az újítást némiképp magyarázza, hogy a Dice a zenei szektorban működik, s ezzel is támogatja alkalmazottait abban, hogy ismerkedjenek a zenei világgal. 

„A legnagyobb megbízásaink közül több is egy-egy koncert után jött össze. Bízunk egymásban, és az akarjuk, hogy az emberek őszintén elmondhassák, ha elmentek egy koncertre és az elhúzódott” – nyilatkozott Phil Hutcheon, cég alapítója egy francia hírügynökségnek.

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. szeptember 03. 11:53
Évi négyet? Lököttek vagytok! Heti négyet (ha dupla órabérrel számolod akkor is HETI négy napot!) Mint volt a Fekete Vonat világában a Brazil gépsor .A 424-es nem győzött vizet venni.Az utazó közönség meg Boci csoki helyett Pullmann sört (Kinizsi 99 % hab-) aluminium kannából.... Hétfőn tízre kiértem a munkásszállóra.El voltam fáradva, keddre virradóra (úgy 9-10 óra tájában) nagyon másnaposnak éreztem magam.Benn maradtam.Másnap- szerdán bementem. Meló. Délután egy csomó cementes zsákon elaludtam. Másnap -csütörtökön csak vakarom a TÖKÖM a nyakamon... Honvágyam van. El vagyok kényszeredve.Kényszerszünet délután háromig. Utána csak udvarseprésre jut idő.Pénteken már be sem megyünk. a normás kihozza a borítékot! Naná, ezé'egy fél marék tökmagot sem adnak az Ilkovicsban. Szombaton már reggel kimegyünk Fekete vonathoz, hogy legyen helyünk.Délben indult... Mostmár nincs ott a "Kalahúz "akit a szája miatt jól helyben hagytak az ópályiak! Mer' mindig leszállt a semmi közepén oszt' Oszt ordítozott: Fegyvernek!-mondtuk neki: ne menj ki mer' megvernek! Nem hitte! No most meg mán többet egyik fülére sem fog sohasem hallani...Hát az vót' a szociálizmus!Ott becsülték a munkást. (lebecsülték)
atila68
2017. szeptember 02. 07:59
Ez kirekesztő, hátrányosan megkülönbözteti az absztinenseket. Különös tekintettel a muszlimokra! Gyalázat. Oda a demokrácia, oda az egyenlőség.
Akitlosz
2017. szeptember 01. 22:46
Ráadásul ebből csak az látszik, hogy nem is igazán fontos azoknak az embereknek a munkájuk Érdekes lenne, hogy a légitársaság törli a járatot mert a pilóta küldött egy SMS-t, hogy sör.
Akitlosz
2017. szeptember 01. 22:42
Ennyire súlyos a helyzet? Mégis igaz lenne a munkaerőhiányos mese?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!