Karácsony megoldása a kiapadt kasszára: lakógyűlés! (Videó)

2023. április 21. 14:15

A főpolgármester jelezte, bármi is a végeredmény, vállalja a felelősséget.

2023. április 21. 14:15
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Már a délelőtt folyamán jelezte a főpolgármester, nagy bejelentésre készül délután kettőkor a közösségi oldalán. Karácsony Gergely a közzétett videóban bemutatta a megoldását: indul az első Budapesti Lakógyűlés. A városvezető a hét elején mutatta be túlélőprogramját, melynek legfőbb eleme, hogy a jövőben nem hajlandók fizetni a szolidaritási adó teljes összegét. 

– méltatlankodott a politikus, aki szerint folytatódni látszik a Budapest-ellenes politika, amire nekik a Budapest-pártiság a válaszuk. 

Nagy mosollyal az arcán jelentette be ezután Karácsony Gergely, hogy életre hívja az első Budapest Lakógyűlést. Szavai szerint minden budapesti, állandó lakcímmel rendelkező polgár részt vehet ezen, ha már elmúlt 14 éves. 

– jelezte a főpolgármester, majd úgy folytatta, Budapest jövőjéről a budapestiek döntenek négy kérdésben: a város működéséről és finanszírozásáról, valamint a Lánchídról. Szavai szerint májusban kezdik kézbesíteni a leveleket, amelyekben lesz egy egyéni azonosító, ezzel lehet majd szavazni online. 

Bár sok részletet nem árult el Karácsony Gergely, annyi kiderült, hogy a Budapest működésével kapcsolatos kérdésben arról érdeklődnek majd, „mit gondolnak a fővárosiak arról, kell-e a városvezetésnek finanszíroznia a kormányt”. 

– mondta a párbeszédes politikus. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX - Terminátor
2023. április 21. 16:35
HA PEDIG NEM ÉRTETEK A SZÓBÓL FESZEGETNI MERÉSZELITEK, EGÉSZ EGYSZERŰEN AGYON LESZTEK VERVE.
Obsitos Technikus
2023. április 21. 16:24
Ez tényleg egy viceházmester :-)
zoles
2023. április 21. 16:22
Kamu Geri és a 40 rabló.
EX - Terminátor
2023. április 21. 16:19
Mondjátok csak ti férgek? SÜKETEK VAGYTOK VAGY HÜLYÉK??? Amit mondtam, megmondtam, ÉS NINCS SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM LESZ MÁSHOGY.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!