Csányi a Nemzeti Múzeumban állítaná ki Rossit, L. Simon vevő rá

2023. április 23. 06:47

Ha a magyar labdarúgó-válogatott kijut a világbajnokságra, Marco Rossi szövetségi kapitány szobra halála után a Magyar Nemzeti Múzeumba kerülhet. Az intézmény főigazgatója nyitott rá.

2023. április 23. 06:47
null
Sal Endre
Sal Endre

„Megígértem Marco Rossi szövetségi kapitánynak, ha kijutunk a vb-re, akkor a halála után kiállítjuk a Nemzeti Múzeumban” – mondta a Magyar Labdarúgó-szövetség közgyűlésén Csányi Sándor, a szervezet elnöke, mintegy jelezve: mennyire fontos a magyar labdarúgás számára, hogy ott legyen a rangos világversenyen.

Az elnök valószínűleg egy tematikus életmű-kiállításra vagy szoborra gondolhatott. Majd azt is hozzá tette,

még nem beszélt erről senkivel, L. Simon Lászlónak, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának sem említette.

Nos, a Mandiner megtette. Mint kiderült, az intézményvezető olvasta Csányi Sándor nyilatkozatát, és választ is adott a felkérésre: „Nyitottak vagyunk az együttműködésre a Magyar Labdarúgó-szövetséggel. Jó példa rá Hidegkuti Nándor életéről szóló kiállításunk, amely nagy és érdeklődő közönséget vonzott a Magyar Nemzeti Múzeumban” – válaszolta L. Simon László a Mandinernek.

Csányi a közgyűlésen egyébként hangsúlyozta: „Úgy érzem, beszélhetünk fejlődésről, de az utánpótlásba áramló pénz még nem hasznosul megfelelően. Fiatalabb korban még versenyképesek a válogatottaink, de az idősebb korosztályokban egyre kevésbé. Nem kellően hatékony a fiatalok beépítése a felnőttcsapatokba. Szeretnénk elérni, hogy a kiválasztás szervezettebb, a kiemelt akadémiák munkája hatékonyabb legyen. Az a célunk, hogy a kluboknál még tudatosabb munka folyjon.”

Nyitókép: Csányi Sándor és Marco Rossi. Fotó MTI/Illyés Tibor

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sclerotic
2023. április 23. 16:38
Szeretném megérni azt, hogy bárki ellen is futunk ki a pályára, mi legyünk az esélyesek! Amikor kissrác voltam ('60-as évek) az edzőnk mindig megkérdezte a csapattól: Miért fogunk nyerni? Egyszerre ordítottuk teli torokkal: Mert magyarok vagyunk!
Sclerotic
2023. április 23. 16:29
Én már csak úgy vagyok vele, hogy mindegy nekem hol lesz szobra a mesternek, csak jussunk ki a vb-re végre...
alphaville
2023. április 23. 13:43
Moslékosok, nyugalom! Nem lesz Rossi szobor. Kijutunk a vébére, de nem lesz szobra ezért. Ez egy geg, egy tréfás ötlet volt.
adrás
2023. április 23. 13:02
Csak nehogy idő előtt szenté avassuk már az olaszt, mint a két kínai fiút !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!