Csepelen állíttattak karácsonyfát a bordeaux-iaknak

2020. november 29. 18:17

A magyar és a francia zászló színeit megjelenítő díszekkel állítottak karácsonyfát a bordeaux-iaknak Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia udvarán vasárnap.

2020. november 29. 18:17
null

A magyar és a francia zászló színeit megjelenítő díszekkel állítottak karácsonyfát a bordeaux-iaknak Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia udvarán vasárnap. Egyszerre szürreálisnak és felemelőnek nevezte a pillanatot a karácsonyfa állítás ötletgazdája, Bayer Zsolt újságíró. Az elmúlt 30 évben nem gondoltuk volna, hogy egyszer megéljük, hogy Közép-Európában kell egy francia városnak karácsonyfát állítani – fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy amikor általános iskolás volt, nem a Mikulás, hanem a Télapó jött, és nem karácsonyt, hanem fenyőünnepet tartottak az iskolában. De a karácsonyfa állítást még azokban az időkben sem akadályozták meg – tette hozzá.

Most Budapestről, Csepelről üzenhetjük a bordeaux-i, francia polgároknak, hogy nincsenek egyedül, és Csepelen minden évben állni fog egy karácsonyfa nekik – tette hozzá. Bordeaux radikális baloldali polgármestere, Pierre Hurmic korábban azt mondta: szerinte a fenyőfák olyan kivágott fák, amelyek már halottak, és nem engedélyezte a hagyományos karácsonyfa-állítást a francia város főterén. A csepeli karácsonyfa-állítás alkalmával Kispál György katolikus pap áldotta meg a fát, majd Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját. A rendezvényen részt vett Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Selmeczi Gabriella kormánypárti országgyűlési képviselő is.

(MTI)

Fotó: MTI/ Máthé Zoltán

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. november 30. 12:58
A Zöldek, mindenhol a legvörösebbek!
1Szkeptikus
2020. november 30. 12:13
És akkor,ha nincs karácsonyfa ettől több lesz a fenyőfa? Szerintem nem, sőt kevesebb. És ha mindenki vegetáriánus lenne, akkor több háziállat lenne?-hát nem, és esetleg egyes háziállatokból, már csak főként az állatkertekben maradna meg nagyon kevés. És a vegetáriánusok nem kellene feledjék, hogy valamilyen szinten tényleg a nővények is éreznek. De hát a pihent agyú ember érdekes dolgokat képes produkálni.
Kaczor Király
2020. november 30. 09:20
Németh "Pacal" Sziszkó akkora keresztény, hogy még azt sem tudja, hogy melyik gyertyát kell meggyújtani elsőként az adventi koszorún...
DrPepper
2020. november 30. 06:20
A budai várban kellett volna, a polgármesteri hivatal előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!