Már 100 ezer család vette igénybe eddig a Családvédelmi Akcióterv támogatását

2019. december 27. 09:34

2020-tól két új elemmel bővül az akcióterv: életbe lép a  nagyszülői GYED és a legalább négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége. Az Emmi közlése szerint a kormány a családtámogatások további bővítését tervezi.

2019. december 27. 09:34

Az Emmi tájékoztatása alapján már közel 100 ezer család igényelte a júliusban indult Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását. A minisztérium szerint az intézkedések közül a babaváró kölcsön és a nagycsaládosok autóvásárlási programja a legnépszerűbb, de sokan igénylik az otthonteremtést segítő kedvezményeket is. Január 1-jén két új elemmel gazdagodik az akcióterv: életbe lép a  nagyszülői GYED és a legalább négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége. 

Eddig a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását mintegy 23 ezer nagycsaládos kérte, új autójuk megvásárlását már közel 8 milliárd forinttal támogatta az állam. Az akcióterv  otthonteremtést segítő intézkedései is népszerűek, a CSOK mellé már használt lakások után is felvehető kedvezményes kölcsönt, a lakások jelzáloghiteléhez nyújtott támogatást, valamint a falusi CSOK-ot közel 15 ezer család igényelte július 1-je óta.

Január 1-től két újabb támogatás segíti a családokat. A négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentességének köszönhetően minden olyan anya, aki legalább négy gyermeket nevel, vagy korábban saját háztartásában felnevelt, élete végéig mentesül a személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség alól.  Szintén január elsején lép életbe a nagyszülői GYED, így a még nem nyugdíjas nagyszülők is jogosulttá válhatnak gyermekgondozási díjra (GYED), ha vállalják, hogy részt vesznek unokájuk gondozásában, nevelésében, amíg a szülők dolgoznak.

 

Összesen 283 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2019. december 27. 23:14
https://alfahir.hu/2018/10/18/kiveteles_eljaras_fidesz_lakastakarekpenztarak_lakastakarek_orszaggyules_tiborcz_istvan
Menhetten
2019. december 27. 19:14
A mostani árak szerint a csokosok sem jártak igazán jól. Egy háromgyerekes család használt lakásra kaphat 2,2 millió forint támogatást, akár egy kislakásra is. Ezt az állami pénzt az ország minden területén „elfüstölte” az áremelkedés. Az árakat látva persze nem csak ennyivel, hanem jóval magasabb összeggel lehet csak esélyük a családoknak lakásvételre az állam intenzív piaci beavatkozása előtti időkhöz képest. Ez pedig még akkor is igaz, ha a lakásárak alakulásában figyelembe vesszük az inflációt is." (azenpenzem.hu) Ezek után nehéz sikerről beszélni, noha a kormány a mai napig pontosan ezt teszi. Sőt, ezen felbuzdulva idén még magasabb fokozatra kapcsoltak, ugyanis Orbán Viktor bejelentette a családvédelmi akciótervet, amelyet júliustól igényelhetnek a magyarok. Ennek következtében az egy lakáshirdetésre jutó érdeklődők száma márciusra 81 százalékkal ugrott meg, ami természetesen egy dolgot jelent: áremelkedés. Hogy ezt mégis miből fizetik majd ki az érdeklődők? Állami hitelből. Vagyis végső soron a hitelek okozzák az ingatlanárak emelkedését, amelynek mérsékléséhez szükség van a hitel felhasználására. Akkor már csak az a kérdés, hogy mégis mi szükség van ezekre a „segítségekre”? Kiknek van ilyen hitelekre szükségük? Hát, akik ebből hasznot húznak. A tőkeerőseknek. Akik tervezik, építik a gombaként burjánzó újpanel lakóparkokat. Ja, jól járnak a bankok, a jegybank is. Ez pont, mint a 7 személyes autó. Ha van 10 millád szabadon, az állam odaadja a mi adónkból a 2 és fél millát. Na, ki jár jól?
galancza
2019. december 27. 14:41
Helyesen: És NEM gőgösen......
galancza
2019. december 27. 13:54
OV!Az is el kell magyarázni nap mint nap minden médiafelülete,fészbukon,jutobonmakárhol hogy a nyugat-európai országok és USA nagyon jó (nálunk sokkal jobb) gazdasági kapcsolatokat ápolnak Putyinnal,Erdogánnal,Kinával,Azerbajdzsánnal.Sajnos a primitív fideszes komunkiáció miatt nem csak az ellenzéki szavazók de sok fFdesz szavazó is abban a totális tévhitben él hogy ezekkel a diktatórikusnk nevezett országokkal Németo.,Franciao.,Hollandia,Anglia,,Belgium,Ausztria,stb nem kereskedik,nem működik együtt gazdaságilag,miközben sokkal durvábban mint mi.Ezért azt hiszik hogy OV valóban diktátor mert ilyenekkel működik együtt. Tragikusan primitív a fideszes kommunkiáció minden témában,ezért gyűlölték meg sajnos rengetegen OV-t,és ezért látják abszurd módon diktátornak.DE nem a jónépet kell hibáztatni mert a választópolgárok a világ egyetlen országában sem különbek a magyarnál.OV-éknak újra meg kell tanulnia politizálnia,újra kell építeni a kapcsolatokat az emberekkel ,le kell szállni a magas lóról.OV-éknak nagyon súlyosan önmagukba kell nézniük mert nagyon elszakadtak az átlagemberek gomdolkodásától.OV!Tisztelettel kérem térjen észhez!!! Mert ha nem akkor súlyos vereség lesz 2022-ben.Amivel sem Ön,sem pártársai nem járnak jól de ami ennél milliószor lényegesebb hogy az összmagyarság fog hatalmasat szívni határoktól függetlenül. OV! Próbáljon meg újra igazi államférfivé válni.mert sajnos nagyon mélyre süllyedt Ön emberileg az utóbbi 2 de főleg az utóbbi 1 évben. Ha nem tér észhez akkor tönkreteszi mindazt a jót amit az elmúlt 9 évben nagyon nagy erőfeszítések által tiszteletreméltóan felépített.Tisztelt OV!Sajnos megöregedtél.Fiatalodj meg!Mert szükségünk van Rád!Ne beteges,gőgös álkeresztény, álmagyar, álpolgári, álkulturált, álerkölcsös, áletikus abszurd álomvilágban fetrengjél!Hajrá Fidesz!Hajrá OV!Hajrá Magyarország!Hajrá Magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!