Március a Barlangok Hónapja – Öt barlangos kirándulás gyerekekkel

2017. március 07. 13:56

Minden évben márciusban rendezik meg a Barlangok Hónapját, amikor az ország számos pontján kedvezményes belépéssel és vezetett túrákkal készülnek. A minimatine.hu ennek keretében ajánl néhány barlangos kirándulást, ahova kisebbekkel és nagyobbakkal is érdemes ellátogatni.

2017. március 07. 13:56
Kisgyermekes családok számára ajánlják: 
 
A Szemlő-hegyi Barlangba akár babakocsival is el lehet látogatni, bár a hordozó azért praktikusabb, de csak egy lépcsősor van a vezetett túra végén, amelyet nehezebb megközelíteni. Óránként indulnak a vezetett túrák, és egy – az óvodáskorú gyermekek számára is már izgalmasnak tűnő – kisebb kiállítás is megtekinthető a bejáratnál. Ha a gyerekek nem fáradtak el a túrában, a barlang feletti játszótéren még játszhatnak is. 
Március hónapban 16-án és 24-én 11 és 13 órakor vezetett túrák is lesznek, amely gyerekeknek 8 éves kortól ajánlott, akár szülő nélkül is. Előzetes bejelentkezés szükséges! Információ: 06-1/325-6001 vagy [email protected].
 
A Tapolcai-tavasbarlang is alaposan átalakult az elmúlt években, interaktív és gyerekbarát lett a kiállítás, ahol tíz teremben mutatják be a karsztvidékek világát. A kiállítás végén, természetesen, nem maradhat el az izgalmas csónakázás sem. A barlang 17 óráig tart nyitva, de az utolsó csoport 16 órakor indul. Egész hónapban a felnőtt jegy helyett kedvezményes jegy váltható. 
 
A balatonfüredi Lóczy-barlang utcai ruhában, villanyvilágítással és szakszerű vezetés mellett látogatható. Ha érkezéskor nincs ott a túravezetőt, akkor érdemes várakozni. A felnőtt belépő jegy árából március 20. és 26. között 40% kedvezmény jár, gyerekeknek pedig ingyenes!
 
Nagyobb gyerekes családok számára ajánlják: 
 
A nagyobbakkal már hosszabb vezetett túrákat is bevállalhatók, de mindenképpen célszerű betartani a korosztályi ajánlásokat, illetve könnyebb terepen kezdeni.
 
A Pál-völgyi-barlangba kombinált jegy is váltható a Szemlő-hegyivel közösen, viszont csak 5 éves kortól, illetve 115 cm-es magassággal lehet részt venni a túrán. Itt szintén 10% kedvezményt adnak a belépő árából.
 
A balatonedericsi Csodabogyós-barlangba a minimum korhatár 10 év. Méreteiből, látványos formakincséből és viszonylag könnyen járható jellegéből adódóan kiválóan alkalmas a barlangjárás, barlangkutatás technikájának, gyakorlatának elsajátítására. Fontos, hogy előzetes jelentkezés szükséges! A barlang bejáratát csak kb. 40 perces sétával lehet megközelíteni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park csodaszép erdejében. A barlang túrához fejlámpát, overált, sisakot biztosítanak. 
 
További információ a honlapon olvasható.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!