Bezárt a Mikulásgyár

2016. december 23. 20:14

Képletesen bezárták a Mikulásgyár kapuját, az utolsó adományok egyikét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hozta: olyan csokoládékat, amelyek csomagolására figyelemfelhívó üzeneteket helyeztek el. Rekord mennyiségű, több mint 125 ezer adomány érkezett idén. A fővárosi Lurdy Házban található gyűjtőhelye december 23-án is nyitva tart – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője.

2016. december 23. 20:14

Ezzel párhuzamosan, 14 órától a tűzoltók látványos bemutatót is tartottak a Mikulásgyár területén, olyan tűzesetet szimulálnak, amelyet a karácsonyi készülődés, például tűzhelyen felejtett égő olaj okoz. Az eseményen részt vett Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője, a Magyar Vöröskereszt és Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviselője.

Az adománygyűjtés ténylegesen szerdán 21.00 órakor fejeződött be, de a Lurdy Házban lévő gyűjtőpont pénteken 18 óráig még fogadja az adományokat. A rendkívüli nyitvatartásra azért van szükség, mert a fővárosaik adakozókedve a karácsony közeledtével egyre nő.

Idén rekord mennyiségű, már több int 125 ezer kilogrammnyi adomány érkezett a Mikulásgyárba és ez a mennyiség még nőni fog, mert a postákon feladott adományok egy része még nem érkezett be. Idén egyébként a Mikulásgyár külföldről is sok adományt kapott. Az első Norvégiából érkezett, az utolsó pedig várhatóan Japánból, a Toyota gyárából érkezik. Idén mintegy 200 ezer ember kereste fel a Mikulásgyár vidéki – debreceni, nagykanizsai, kaposvári, miskolci, szegedi, szolnoki és Zala megyei, valamint két fővárosi – gyűjtőpontjait, ahol a gyerekeket programokkal is várták.

A Mikulásgyár által összegyűjtött adományokat a Magyar Posta szállítja a Magyar Vöröskereszt központjába, a szervezet a rászorulóknak juttatja el az ajándékokat. Az idei rekordmennyiségű adománnyal egyébként meghaladja az egymillió kilogrammot a Mikulásgyár által az elmúlt 12 évben összegyűjtött adományok súlya. 

(MTI, Fotó: Koszticsák Szilárd)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!