Jól bevásárolt Matolcsy könyveiből az egyik MNB-alapítvány

2016. május 07. 17:02

Összesen több ezer példányt vett Matolcsy György, és más MNB-alapítványok kuratóriumi tagjainak könyveiből a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány – írja újabb közzétett adatok alapján a Népszabadság. Több esetben már a megvásárolt könyvek megjelenését is támogatta a jegybank.

2016. május 07. 17:02

Matolcsy György Heti Válaszban megjelent cikkeinek gyűjteményéből 2500 példányt rendelt darabonként nyolcezer forintért a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA), amelynek Matolcsy a kuratóriumi elnöke. További 300-at vettek Matolcsy volt PhD-témavezetője, Lentner Csaba devizahitelezésről szóló könyvéből, amelynek már a megjelenését is támogatták 7,3 millióval. Lentner egyébként egy másik jegybanki alapítványban kuratóriumi tag.

Egy harmadik Pallas Athéné alapítvány kuratóriumi tagjának, Kásler Miklósnak a könyve is nagyon kelendő volt: ebből szintén 300 példányt vettek, és a megjelenését is 39 millióval támogatta a jegybank.

A Matolcsy kabinetfőnöke által írt, és Matolcsy miniszteri tevékenységéről szóló Sakk és Póker című könyvből ezer példányt vett az alapítvány, amit ingyen odaadtak később a Bálványosi Szabadegyetem hallgatóinak – foglalja össze a Népszabadság

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabadságot Budaházynak!
2016. május 08. 11:54
Bal-Rad komm: Veronika szerencsés! MÉG VAN munkája, MÉG tudja fizetni a törlesztőrészleteket. És ha szerencséje kitart, akkor hatvanéves korára a magáénak tudhatja a 33 négyzetméteres garzont. Akkor már elég is lesz azt takarítgatni! Viszont elégedetten gondolhat arra, hogy ŐT SEM HAGYTÁK AZ ÚT SZÉLÉN! Szép az élet! Persze 2038 még kicsit odébb van. Akkor telik le az adóssága! http://www.balrad.com/2016/05/08/a-szerencses/
Szabadságot Budaházynak!
2016. május 08. 11:53
Majd számok aztán Idén újabb fordulópont következett be: a bankom értesített, hogy visszafizettem a kamatot, a jövőben már csak a tőkét kell megadnom, ezért 54 ezer forintra emelték a törlesztőrészletemet – közölte Veronika. – Lejárt a lakáskasszám, az összegyűjtött 1 millió 300 ezerrel csökkent a tőketartozás, a megmaradt 8 millió 900 ezer forintot 2038-ig, még 22 évig fizethetem. A lakásom jelenleg 6 millió forintot ér. Mivel körülbelül 30 millió forintot fizetek ki 2038-ig, gyakorlatilag ötször veszem meg. (delmagyar)
Szabadságot Budaházynak!
2016. május 08. 11:53
Nem vagyok meggondolatlan, mindent alaposan felmértem, amikor harmincévesen, 2008-ban svájci frankban eladósodtam – kezdte a történetét Veronika. – Egy vasam sem volt, ezért vettem fel a 33 négyzetméteres garzon teljes vételárát, a 7 millió forintot hitelre. A törlesztőrészletem 33 ezer forintról indult, ugyanennyit fizettem korábban az albérletre is. – Ha forintban adósodok el, 77 ezer lett volna a havi törlesztő, az akkori fizetésem kétharmada, ezért egyértelmű volt, melyik megoldást választom– magyarázta Veronika. – A hitelszerződésemmel együtt lakáskasszát is kötöttem havi 10 ezer forint befizetésével.
Szabadságot Budaházynak!
2016. május 08. 11:52
További 300-at vettek Matolcsy volt PhD-témavezetője, Lentner Csaba devizahitelezésről szóló könyvéből A szerencsés Veronika ötször fizeti ki garzonlakása árát Nem volt családi segítsége, nem volt megtakarítása, ezért Veronika 2008-ban 7 millió forint svájcifrank-alapú hitelt vett fel egy 33 négyzetméteres garzonra, 30 éves futamidővel. Egész életében ezért az otthonért dolgozhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!